foto

Perry King

  • nar. 3.4.1948 (71 let)
    Alliance, Ohio, USA

Biografie

Perry King se narodil 30. května 1948 v Alliance, Ohio, jako vnuk slavného literárního editora Maxwella Perkise. Perry vystudoval obor drama na univerzitě Yale a postupně se učil od Johna Housemana. Natočil přes 50 televizních filmů zahrnující několik seriálů, účastnil se produkce, a několikrát propůjčil svůj hlas dabingu a rádiu.

Nejvíce se ale proslavil v TV seriálu Riptide, Melrose Place, Titáni a ve filmu Den Poté. V roce 1984 byl nominován na Zlatý Globus za nejlepší výkon ve vedlejší roli v seriálu The Hasty Hearts (Ukvapené srdce). Perry byl ženatý s láskou z univerzity Karen Hryharrow a to už ve svých 19 letech. Mají dceru Louise a v roce 1980 se rozvedli. Je vášnivým motocyklistou a vlastní přes 30 motorek. Přes americký časopis (The American Woman Road Riding) se seznámil s Jamie Elvige, kterou si v roce vzal za ženu, a mají spolu dceru Hannah.

Miluje také automobilové závody a zúčastnil se několika charitativních závodů celebrit. Je také národním mluvčím spolku zneužívaných dětí v Orange County, Kalifornie. Věnuje se tomu již 20 let. Je také národním mluvčím Musea dopravy ve Virginii. Perry tráví většinu času na své farmě v Kalifornii a prozkoumáváním Steky Mrtvých. 30 let po debutu ve filmu se stále občas objevuje v televizních produkcích, a jak sám říká: "I když už nikdy nebudu znovu pracovat, zůstávám nejšťastnějším hercem, jaký kdy žil."

L "Vig" J

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Divide
2015 Eyewitness (TV film)
2014 K'ina Kil: The Slaver's Son
2012 Hatfieldovi a McCoyovi: Zlá krev
2007 Odsouzena za vraždu (TV film)
2005 Na svátky doma (TV film)
Vysněný muž (TV film)
2004 Cizinec u dveří (TV film)
Den poté
2002 Další krásná tvář (TV film)
2001 Dokonalá manželka (TV film)
2000 Titans (TV film)
1999 Téměř dokonalá vražda
1998 Ragtimeova dobrodružství
The Cowboy and the Movie Star (TV film)
1997 Their Second Chance (TV film)
1996 Face of Evil (TV film)
Únos letu 285 (TV film)
1995 Kéž bych to byl já
1994 Dobrý král Václav (TV film)
She Led Two Lives (TV film)
1993 Cizinec v zrcadle (TV film)
Country Estates (TV film)
Horečka z Jericha (TV film)
1992 Cry in the Night, A (TV film)
Osudová láska (TV film)
1991 Proměna
1990 Cacciatori di navi (TV film)
Kaleidoskop (TV film)
Knife and Gun Club, The (TV film)
1989 Pulitzerova cena (TV film)
The Man Who Lived at the Ritz (TV film)
1988 Nehoda na silu 7 (TV film)
Perfect People (TV film)
Zátah na Boulevardu Sunset (TV film)
1986 Samson and Delilah
Stranded (TV film)
1984 Helen Keller: The Miracle Continues (TV film)
1983 Hasty Heart, The (TV film)
1982 The Clairvoyant
Třída roku 1984
1981 Golden Gate (TV film)
Inmates: A Love Story (TV film)
1980 City in Fear (TV film)
1979 Love's Savage Fury (TV film)
Pominutí mysli (TV film)
Search and Destroy
1978 A Different Story
1977 Bad
Choirboys, The
Hemingway Play, The (TV film)
1976 Rtěnka
1975 Divoký večírek
Foster and Laurie (TV film)
Mandingo
1974 Páni Flatbushe
1973 Deadly Visitor (TV film)
1972 Jatka č. 5
The Possession of Joel Delaney

TV seriály

2010 Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
Otcovy hříchy (S04E05)
Podivní spojenci (S04E03)
2009 V těle boubelky (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
2007 Bratři a sestry (TV seriál)
Noční hra (S01E19)
Odložené případy (TV seriál)
Výpadek proudu (S04E13)
2002 Vzkvétající město (TV seriál) - a.z.
Insured by Smith & Wesson (S01E07) - a.z.
Všichni starostovi muži (TV seriál)
Kdo to tu mlčí (S06E20)
Ať mají o čem mluvit (S06E19)
Pokud si nevzpomínám (S06E18)
další epizody (5)
2000 Titáni (TV seriál)
Will a Grace (TV seriál)
Tatínku, ubohý tatínku (S02E13)
1995 Krajní meze (TV seriál) - herec, a.z.
Hlas rozumu (S01E21) - a.z.
Právo na život (S01E20)
1993 Almost Home (TV seriál)
Trouble with Larry, The (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Came the Dawn (S05E10)
1992 Melrose Place (TV seriál)
1987 I'll Take Manhattan (TV seriál)
1984 Riptide (TV seriál)
1982 The Quest (TV seriál)
1979 Poslední kabriolet (TV seriál)
1977 Aspen (TV seriál)
1976 Captains and the Kings (TV seriál)

Dokumentární

2018 My Saga
2016 Classic Hollywood Cinemas
1986 NBC 60th Anniversary Celebration (TV film)

Režijní filmografie

Filmy

2018 The Divide

TV seriály

1984 Riptide (TV seriál)

Host

TV pořady

1985 Circus of the Stars #10 (TV pořad)
The 37th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky