foto

Clare Higgins

  • nar. 10.11.1955 (63 let)
    Norwich, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Angličanka Clare Higgins se narodila 10. listopadu 1955, jako druhá z pěti dětí v Bradfordu v hrabství Yorkshire. Její rodiče Paula Cecilia (rozená Murphy) a James Stephen Higgins byli irští katolíci a oba pracovali jako učitelé. Clare poslali studovat do klášterní školy, ale v 17 letech studia zanechala a utekla z domova. V devatenácti letech otěhotněla a porodila dítě, které dala následovně k adopci, protože se o něho nedokázala postarat.

V 23 letech absolvovala London Academy of Music and Dramatic Art. Stala se z ní uznávaná divadelní herečka, která si vyzkoušela prkna londýnských divadel a zahrála si i na Broadway. Její první velká filmová role byla ve filmu HELLRAISER (1987), který byl natočen podle povídky Cliva Barkera The Hellbound Heart. Ve filmu si zahrála mrchu Juliu Cotton. O rok později se nechává přemluvit k veleúspěšnému pokračování hororu pod návzvem HELLBOUND: HELLRAISER II (1988). Po těchto filmech už na sebe Clare moc ne filmových plátnech neupozornila. Vyjímkou jsou menší role ve filmech B. MONKEY (1998), STAGE BEAUTY (2004), LIBERTIN (2004), THE GOLDEN COMPASS (2007) a naposled ve spolupráci s Woody Allenem ve filmu CASSANDRA'S DREAM (2008).

Ocenění herečka spíš sbírá na divadelní scéně, kde se stala trojnásobnou držitelkou ceny Olivier Award, kterou uděluje Society of London Theatre. Prvně tuto cenu získala v roce 1995 za roli ve hře Sweet Bird of Youth. V roce 2002 a 2005 vyhrála tuto cenu za roli ve hře Vincent in Brixton.

Angel "Chatterer" of Death

Herecká filmografie

Filmy

2018 Heretiks
Ready Player One: Hra začíná
2013 The Night of the Doctor
2012 A Fantastic Fear of Everything
2010 Hamlet (divadelní záznam)
Toast (TV film)
2009 Konec dobrý, všechno dobré (divadelní záznam)
2008 Jaro 1941
The Curse of Steptoe
2007 Kasandřin sen
Zlatý kompas
2005 Paní Palfreyová
Větší než nebe
2004 Krása na scéně
Libertin
2000 The House of Mirth
1999 Mladý Indiana Jones: Příběhy nevinnosti
1998 B. Monkey
1996 Small Faces
1995 Absence of War, The (TV film)
Thin Ice
1994 Otčina (TV film)
1993 Circle of Deceit (TV film)
Špatné chování
1988 Hellraiser II: Svázaný s peklem
The Fruit Machine
1987 Dreams Secrets Beautiful Lies (TV film)
Hellraiser
Up Line (TV film)
1985 1919

TV seriály

2018 Into the Badlands (TV seriál)
Tygr přichází k hoře (S03E05)
2017 Prolhaní (TV seriál)
Catherine (S01E04)
The Worst Witch (TV seriál)
The Worst Headmistress (S01E13)
Out of Bounds (S01E12)
The Mists of Time (S01E11)
další epizody (11)
2015 Pán času (TV seriál)
Projít peklem (S09E12)
Čarodějův učedník (S09E01)
2013 Darebák (TV seriál)
2012 Homefront (TV seriál)
The Syndicate (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 3 (S03E03)
2009 Casualty 1909 (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Cena za lidskost (TV seriál)
Bad Moon Rising (S01E07)
Where the Wild Things Are (S01E06)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Duchové mrtvých (S11E07)
2008 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Vražedná minulost (S10E08)
2005 Vzpomínky Casanovy (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Rapsodie z Midsomeru (S08E08)
2000 Secret, The (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1989 After the War (TV seriál)
1986 Hideaway (TV seriál)
1985 Zahalte jí tvář (TV seriál)
1983 The Citadel (TV seriál)
1980 Pride and Prejudice (TV seriál)

Dokumentární

2014 Leviathan: The Story of Hellraiser and Hellbound: Hellraiser II
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace