foto

Genesis Rodriguez

  • nar. 29.7.1987 (33 let)
    Miami, Florida, USA

Biografie

Americká herečka Genesis Rodriguez (celým menom Genesis Rodríguez Pérez) sa narodila 29. júla 1987 na Floride. Je dcérou venezuelského herca a speváka José Luisa Rodrígueza (známeho aj pod prezývkou "El Puma") a kubánskej modelky Caroliny Pérez. Aj vďaka tomu ovláda plynule anglický a španielsky jazyk.

Už v útlom veku začala navštevovať rôzne školy a kurzy zamerané na herectvo. Najprv to bolo na Floride, neskôr sa presunula na západ do Kalifornie. Rok 2004 znamenal, po jej návrate do Miami, oficiálny začiatok jej hereckej kariéry.

Zviditeľnila sa najmä v troch telenovelách, a to LA PRISIONERA (2004), DAME CHOCOLATE (2007) a DOŇA BARBARA (2008). Zahrala si však aj v americkom televíznom seriáli z roku 2010 VINCENTOV SVET (stvárnila postavu Sarah).

Menšie roly si pripísala aj v známejších filmoch, akými sú americká westernová komédia s komikom Willom Ferrellom – CASA DE MI PADRE (2012), kde si zahrala rolu Sonie alebo americký thriller z roku 2012 – MUŽ NA HRANE (stvárnila zlodejku Angie, po boku takých známych hollywoodských hviezd ako Sam Worthington, Jamie Bell, Elizabeth Banks či Ed Harris). Predstavila sa aj v thrilleroch THE LAST STAND (v hlavnej úlohe s A. Schwarzeneggerom, ako agentka Ellen Richardsová) či HOURS (po boku Paula Walkera).

Genesis má aj dve nevlastné sestry a od roku 2007 žije so svojím partnerom, hercom Christianom Meierom, pochádzajúcim z juhoamerického Peru.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2021 Moose Jaws
2020 Centigrade
2018 Chladné přijetí
Delirium
2016 Yoga Hosers
2015 Noční běžec
2014 Mroží muž
Velká šestka
2013 Konečná
Z cizího krev neteče
Závod s časem
2012 House of My Father
Jak porodit a nezbláznit se
Muž na hraně

TV seriály

2020 The Fugitive (TV seriál)
C. Bravo, Esq. (E09)
Hunted Becomes the Hunter (E08)
Again (E07)
další epizody (8)
She-Ra a princezny moci (TV seriál)
Horde Prime (S05E01)
Velká šestka (TV seriál)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
Epizoda 3 (S03E03)
další epizody (5)
2019 She-Ra a princezny moci (TV seriál)
Destiny, Part 2 (S04E13)
Fractures (S04E10)
Mer-Mysteries (S04E07)
další epizody (8)
2018 Big Chibi 6: The Shorts (TV seriál)
Big Hero 6: The Series Shorts (TV seriál)
She-Ra a princezny moci (TV seriál)
The Battle of Bright Moon (S01E13)
The Beacon (S01E10)
No Princess Left Behind (S01E09)
další epizody (5)
Velká šestka (TV seriál)
Zabijácká aplikace (S01E11)
Pan Jiskřička ztrácí jiskru (S01E10)
Netrpělivý pacient (S01E09)
další epizody (10)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Remember Me Too (S19E24)
Remember Me (S19E23)
2017 Time After Time (TV seriál)
The Second Hand Unwinds (E12)
I Fall Behind (E11)
Turned to Gray (E10)
další epizody (12)
Velká šestka (TV seriál)
Baymax se vrací (S01E01)
Elena z Avaloru (TV seriál)
The Jewel of Maru (S02E01)
2011 Vincentův svět (TV seriál)
Drsný konec (S08E02)
2010 Vincentův svět (TV seriál)
Dramakomik (S07E03)
Kaskadér (S07E01)
2008 Doña Bárbara (TV seriál)
2007 Dame chocolate (TV seriál)

Dokumentární

2019 Walrus Yes: The Making of Tusk
2014 Lennon or McCartney - a.z.