foto

Doug Bradley

  • nar. 7.9.1954 (66 let)
    Liverpool, Anglie, Velká Británie

Biografie

Narodil se sedmého září roku 1954 v anglickém Liverpoolu. V současnosti žije v Londýně s rodinou, se svou ženou Lynne má dvě děti. Kromě práce na filmu mj. vydal knihu "Behind the Mask of the Horror Actor" a spolupracoval s hudební skupinou Cradle of Filth na několika skladbách z alb Midian a Nymphetamine.

Už od školních let byl blízkým přítelem slavného hororového spisovatele Clive Barkera, v jehož režijních počinech se zviditelnil. Po dvou krátkometrážních filmech ještě v sedmdesátých letech přišel roku 1987 kultovní HELLRAISER, kde ztvárnil postavu děsivého Pinheada, vůdce Cenobitů. Zatímco Barker už se na dalších pokračováních režijně nepodílel, Bradley zůstal sérii věrný; do spolupráce se ovšem dostali ještě při práci na další Barkerově adaptaci vlastní knihy - NIGHTBREED.

-bad-mad-wolf-

Herecká filmografie

Filmy

2019 The 4th Reich
The Gathering
2018 Howard Lovecraft and the Kingdom of Madness
2017 Howard Lovecraft & the Undersea Kingdom
2016 Howard Lovecraft & the Frozen Kingdom
2013 Shame the Devil
2012 Deer Crossing
Infliction, The
Lucifer's Unholy Desire
Pach krve 5: Krvavý masakr
Scream Park
2011 Jack Falls
The Reverend
2010 Hairy Hands, The
La posesión de Emma Evans
Underground Entertainment: The Movie
2009 Kniha krve
Umbrage
2008 Ten Dead Men
The Cottage
2006 Démon pomsty (TV film)
2005 Hellraiser: Návrat mrtvých
Hellraiser: Pekelný svět
Proroctví: Vzpoura
2003 Dominator
2002 Hellraiser: Vyslanec pekla
Red Lines
2000 Hellraiser: Inferno
1999 Ideální manžel
Na hraně
1998 Archangel Thunderbird (TV film)
Driven
1996 Hellraiser IV: Bloodline
Vraždící jazyk
1995 Big Game, The (TV film)
Proteus
1993 Ovčák na skále
1992 Hellraiser III: Peklo na Zemi
1990 Plod noci
1988 Hellraiser II: Svázaný s peklem
1987 Hellraiser
1978 The Forbidden
1973 Salome

TV seriály

2020 JJ Villard's Fairy Tales (TV seriál)
2018 Lore (TV seriál)
Burke and Hare: In the Name of Science (S02E01)

Dokumentární

2020 In Search of Darkness: Part II
2019 In Search of Darkness
2015 Hell on Earth: The Story of Hellraiser III
Smoke and Mirrors: The Story of Tom Savini
2014 Leviathan: The Story of Hellraiser and Hellbound: Hellraiser II
Tribes of the Moon: The Making of Nightbreed
2012 I Heart Monster Movies
Into the Dark: Exploring the Horror Film
2009 Tattoos: A Scarred History
2004 Super Secret Movie Rules: Slashers (TV film)
1997 Halloween... The Happy Haunting of America!
1995 Anatomy of Horror, The (TV film)

Hudební videoklipy

1992 Motörhead - Hellraiser (hudební videoklip)
1988 Danzig - Am I Demon (hudební videoklip) - a.z.