foto

Amy Steel

  • nar. 3.5.1960 (59 let)
    Pennsylvania, USA

Biografie

Amy Steel se narodila v roce 1963 ve West Chester v Pennsylvánii a první krok na své cestě na filmové plátno učinila o deset let později, kdy začala navštěvovat Westtown School of Dramatic Arts. Po dvou letech se připojila k divadelnímu souboru Barley-Sheaf Players a objevila se ve dvou jejích představeních. Divadlo pak dočasně opustila kvůli studiu na prestižní Kent School v Connecticutu, kde strávila tři roky po nichž nastoupila na malou školu na floridské Palm Beach a věnovala se tu studiu komunikací a televizního a rozhlasového vysílání. Zde si jí všiml John Casablancas, ředitel Elite Model Agency a odstartoval její kariéru v modelingu.

K té posléze připojila i kariéru filmovou a televizní. Svůj herecký debut si odbyla v zapomenuté komedii FAT ANGELS (1980), po které následovaly role v populárních soap operách „THE GUIDING LIGHT“ a „ALL MY CHILDREN“. V roce 1981 přišla její zatím nejvýznamnější role v pokračování úspěšného kempařského slasheru PÁTEK TŘINÁCTÉHO 2, kde si zahrála ústřední postavu Ginny Field, přítelkyni instruktora táborových vedoucích, které u Křišťálového jezera vraždí maskovaný zabiják.

Její další kariéra byla převážně televizní, přičemž jen zřídka dosáhla na hlavní roli (čestnou výjimkou budiž televizní drama FIRST STEPS (1985), ve kterém ztvárnila postiženou dívku). Objevila se také v několika reklamách a jednorázově si zahostovala v řadě úspěšných seriálů (v první řadě Rodinných pout odpanila postavu Michaela J. Foxe) a v roce 1986 se vrátila k hororovému žánru vedlejší rolí v netradičním slasheru APRIL FOOL´S DAY.

Josef "choze" Blažek

Herecká filmografie

Filmy

2003 Čas vzpomínek (TV film)
1999 Kometa
Valerie Flake
1995 Opuštěná a podvedená (TV film)
1994 Innocent, The (TV film)
Ray Alexander: Chuť na spravedlnost (TV film)
1992 Perry Mason: Příběh přelétavého Romea (TV film)
Play Nice
1991 Co se stalo s Baby Jane? (TV film)
1988 Red Spider, The (TV film)
1987 Choď jako člověk
Home Fires (TV film)
1986 Apríl
1985 First Steps (TV film)
1983 Bez šance
Women of San Quentin (TV film)
1982 Pátek třináctého 3 - a.z.
1981 Pátek třináctého 2
1980 Ángeles gordos

TV seriály

2000 JAG (TV seriál)
Sliby (S05E19)
1997 Milénium (TV seriál)
A Single Blade of Grass (S02E05)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Liar, Liar (S03E05)
1994 Kutil Tim (TV seriál)
To nejlepší a to nejhorší z Tima (S03E20)
1989 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Kéž bys tu byl (S02E01)
1987 Jake a Tlusťoch (TV seriál)
Kouř ti stoupá do očí (S01E10)
1983 A-Team (TV seriál)
One More Time (S01E10)
For Love and Honor (TV seriál)
1982 The Powers of Matthew Star (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2013 Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th
2009 His Name Was Jason: 30 Years of Friday the 13th (TV film)
2004 Scream Queens: The E! True Hollywood Story (TV film)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace