Reklama

Reklama

Hank J. Manchini

Hank J. Manchini

Biografie

Hank J. Manchini (vlastním jménam Jindřich Hoch) se narodil v pražských Dejvicích. Část svého dětství ale strávil na Malé straně, jejíž tehdejší magická atmosféra a genius loci silně formovaly jeho pozdější vkus a vnímání. Původně se chtěl věnovat malířství, dějinám umění nebo filmové historii, nakonec vystudoval polygrafii a také grafický design.

Počátkem devadesátých let založil svůj první významnější hudební projekt s názvem Rány Těla. Později stál u zrodu černočerného humoristického kabaretu „Zlatá Kozačka“, kde působil jako moderátor, herec, autor a designér. Někdy v této době začíná používat umělecký pseudonym Hank Jesus Manchini. Ten je inspirován jednak postavou Ježíše z filmu Big Lebowski a také oblíbeným hudebním skladatelem Henrym Mancinim. V téže době spoluzakládá i elektronický projekt Moimir Papalescu and the Nihilists, ověnčený cenou Anděl za nejlepší album roku v kategorii elektronická hudba.

Jeho hlavním hudebním počinem je však psychedelická skupina Kill The Dandies!, kterou založil se svojí partnerkou La Petite Sonjou (Sonja Kröhn). Scenáristicky a hudebně se pak podílel a také hrál v několika videoklipech, které režíroval, např. u interpreta Michala Nohejla (Everybody Calls Me An Angel – 2008, I Don’t Wanna Die – 2011, How To Hold A Gun – 2021) nebo Šimona Šafránka (Summer Deviation – 2004, Eighties Bar – 2007, Summer Wine – 2007, I May Even Dance – 2020, Laura – 2020).

Se Sonjou se pak pod hlavičkou Disco Ocultista věnují skládání scénické a filmové hudby, což potvrzuje i kompletní soundtrack k filmu Okupace (2021) režiséra Michala Nohejla a dále pak grafickému designu ve vlastním studiu s názvem Sandstudios a provozování hudebního lebelu Drug Me Records, kde vydávají hudbu svojí či počiny spřízněných kapel a také pořádání žánrového festivalu Drug Me Fest.

Bates

Skladatel

Filmy
2021

Okupace

Herec

Host

Ovládací panel

Reklama

Reklama