foto

Ivan Kurz

  • nar. 19.11.1947 (69 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Hudební skladatel Ivan Kurz studoval v roce 1971 skladbu na hudební fakultě AMU ve třídě prof. Emila Hlobila. Zde také léta působil, nejprve jako asistent na katedře teorie a dějin hudby a současně jako tajemník katedry HAMU a od roku 1993 pak jako její proděkan. V roce 1996 byl jmenován profesorem pro obor skladby.
 
Chytlavou hudbu Ivana Kurze si divák může vybavit především v souvislosti s televizními seriály z četnického prostředí za 1. republiky: Panoptikum města pražského (od r. 1987) a Četnické humoresky (od r. 1997). Hudba z druhého ze zmiňovaných seriálů je shrnuta v Koncertní suitě z roku 2007. Jeho hudba se ale prolíná i populární pohádkou Václava Vorlíčka Třetí princ (1982).

Více než filmové hudbě se ale Ivan Kurz věnuje komponování vážné hudby, kde je autorem řady komorních, vokálních i orchestrálních skladeb (včetně dvou symfonií).

Honza "HonzaBez" Bezděkovský

Skladatelská filmografie

Filmy

1986 Úplatek
1985 Mít někoho do deště (TV film)
Pozor, je ozbrojen (TV film)
1984 Jestřábí věž (TV film)
Kukačka v temném lese
1983 Vrak
1982 Třetí princ
Zahrada dětí (TV film)
1980 Starožitníkův krám (TV film)

TV seriály

2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
Havrani (S03E06)
Dědic (S03E05)
další epizody (7)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Slavnost (S02E13)
Loupežník (S02E12)
Hypnotizér (S02E11)
další epizody (12)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Narodil se Kristus Pán (S01E13)
Černá ruka (S01E12)
Lázeňské intermezzo (S01E11)
další epizody (13)
1987 Panoptikum Města pražského (TV seriál)
Laková krabička na čaj (E10)
Příběh z dovolené (E09)
Pan rada v Paříži (E08)
další epizody (10)

Herecká filmografie

TV seriály

1997 Četnické humoresky (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace