foto

Adelaide Clemens

  • nar. 30.11.1989 (29 let)
    Brisbane, Queensland, Austrálie

Biografie

Adelaide Clemens je herečka, pochádzajúca z austrálskeho Brisbane. Táto dcéra britských rodičov žila postupne v Japonsku, Francúzsku a Hongkongu, až sa napokon, keď mala dvanásť rokov, s rodičmi opätovne vrátila do Austrálie. Tam navštevovala Queenwood School for Girls na predmestí Sydney. 

Adelaide začala pracovať ako herečka v austrálskej televízii, kým ešte bola na strednej škole. V roku 2006 hrala postavu Juliet v jednom diele seriálu "Blue Water High". Následne, v roku 2007, hrala v seriáli pre deti "Pirate Islands: the Lost Treasure of Fiji". Jej prvá dôležitejšia úloha bola postava Harper v "Love my Way". Po tom, ako dostala úlohu vo filme "X-Men Origins: Wolverine", sa v roku 2009 presťahovala do Los Angeles.

Jej ďalšie postavy boli nemenej zaujímavé. Hrala vo filme "Wasted on the Young" a potom si strihla úlohu v jednej epizóde seriálu "Lie to Me". Lenže jej charakterovo najzaujímavejšou postavou bola až rola sociopatickej prostitútky vo filme "Generation Um...". V roku 2012 prišla rola, ktorá ju uviedla do povedomia filmového sveta a tou bola postava Heather Mason v druhom pokračovaní série Silent Hill. V tom istom roku hrala sufražetku Valentine Wannop v sérii "Parade's End".

V tom istom roku sa predstavila aj v horore "No One Lives", ale až potom prišla jej doposiaľ životná rola, a tou bola Catherine v snímke "The Great Gatsby". Po tejto úlohe sa dočkala veľkého uznania zo strany filmových kritikov.

sugy1

Herecká filmografie

Filmy

2019 Ke hvězdám
Music, War and Love
2017 Avenues
Rabbit
2015 The Automatic Hate
The World Made Straight
2013 Velký Gatsby
2012 Camilla Dickinson
Nikdo nepřežije
Návrat do Silent Hill 3D
Ztracená generace
2011 Certainty
Upír
2010 At the Tattooist
Mládí bez naděje
2009 X-Men Origins: Wolverine
2008 Dream Life (TV film)

TV seriály

2019 Watchmen (TV seriál)
Martial Feats of Comanche Horsemanship (E02)
2016 Rectify (TV seriál)
All I'm Sayin' (S04E08)
Happy Unburdening (S04E07)
Physics (S04E06)
další epizody (7)
2015 Rectify (TV seriál)
The Source (S03E06)
The Future (S03E05)
Girl Jesus (S03E04)
další epizody (6)
2014 Rectify (TV seriál)
Unhinged (S02E10)
Until You're Blue (S02E09)
The Great Destroyer (S02E08)
další epizody (10)
2013 Rectify (TV seriál)
Jacob's Ladder (S01E06)
Drip, Drip (S01E05)
Plato's Cave (S01E04)
další epizody (6)
2012 Konec přehlídky (TV seriál)
2011 Anatomie lži (TV seriál)
Plural majesticus (S03E02)
2010 The Pacific (TV seriál)
Home (E10)
2008 Out of the Blue (TV seriál)
2007 Pirate Islands: The Lost Treasure of Fiji (TV seriál)
2005 Střední škola Blue Water (TV seriál)
2004 Love My Way (TV seriál)
1998 All Saints (TV seriál)