foto

Nikol Kouklová

  • nar. 2.1.1990 (31 let)
    Praha, Československo

Biografie

Narozena se v Praze. Herectví se začala věnovat v roce 1998 jako žákyně dramatického kroužku na Základní umělecké škole v Praze u Z. Oubramové. V 11 letech byla přijata na taneční konzervatoř, ale po pár dnech se rozhodla z taneční školy odejít, protože se jí nezdálo, že by pro ní tanec bylo to pravé povolání. Zůstal však její velkou vášní a dodnes se mu intenzivně věnuje (studium na New Yorské škole Stella Adler Studio of Acting, spolupráce s DAP Company, Surrealis company, externí spolupráce ve Vinohradském divadle, Divadlo Archa apod.). Mezi její další zájmy patří např. zpěv, blogování (www.femmearmeria.com) nebo cestování.

Vystudovala tedy nakonec humanitní gymnázium v Praze a na uměleckou školu se vrátila v 16 letech, tentokrát ale na studium herectví na Pražskou konzervatoř, kde nastoupila do ročníku F.Laurina a J.Tesařové. V roce 2009 se dostala na DAMU do ročníku k E.Salzmannové a tuto školu ukončila absolvenstkými rolemi v divadle DISK v představeních Punk Rock (Cissy, K.I.Kubák), Buchty a bohyně (Nikol, J.Frič) a úspěšným projektem Norway.Today (Jůlie, K.Pavelka). Momentálně účinkuje na několika pražských scénách, především potom v Divadle Bez zábradlí nebo v Městských divadlech pražských. Hostuje i s projekty na alternativních scénách.

Z jejích filmových zkušeností jmenujme např. Normal (2008, Ida Reughter, J.Šefčík), Holka 180 (2010, Lucina, T.Mielnik) nebo film Lovci a oběti (2013, Karin, D.Beránek). Zahrála si také v několika českých seriálech z nichž nejvýraznější příležitost dostala v Ordinaci v růžové zahradě, kde ztvárnila postavu Barbory Barešové. Spolupracovala také se zahraničními produkcemi na projektech Die Rebellin (2009, Waitress, U.Wieland), Royal Affair (2012, Catherine The Booth, N.Arcel), 1854 (2013, Maid, O.Bornedal) a Legends (2015, Adriana Varga, J.Jones).

kfunky

Herecká filmografie

Filmy

2020 Past (TV film)
2019 Hra
2018 Fancy Frequency
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
2017 Až do dna
2016 Zločin v Polné (TV film)
2015 Lovci a oběti
2013 Lovebook (studentský film)
2012 Královská aféra
2009 Die Rebellin (TV film)
Normal
Protektor
2008 Pohádkové počasí (TV film)

TV seriály

2020 Modrý kód (TV seriál)
Nejlepší kámoši (S04E77)
2018 Tátové na tahu (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Namířeno na hvězdy (S02E01)
2017 Specialisté (TV seriál)
Šmírák (S02E10)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Sexbomby v Kuřeti (S04E24)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Krádež (E05)
Na vodě (TV seriál)
Na suchu (E05)
Polda (TV seriál)
Ztracený syn (S01E05)
2014 Legenda (TV seriál)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Comeback (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2017 Filmový festival
2011 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Nikol Kouklové (S06E36)

Hudební videoklipy

2019 Anna Julie Slováčková - Posedlá (hudební videoklip)
Perutě - Žij a tancuj (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2014 Jakub a jeho pán (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky