foto

Nikol Kouklová

  • nar. 2.1.1990 (30 let)
    Praha, Československo

Biografie

Narozena se v Praze. Herectví se začala věnovat v roce 1998 jako žákyně dramatického kroužku na Základní umělecké škole v Praze u Z. Oubramové. V 11 letech byla přijata na taneční konzervatoř, ale po pár dnech se rozhodla z taneční školy odejít, protože se jí nezdálo, že by pro ní tanec bylo to pravé povolání. Zůstal však její velkou vášní a dodnes se mu intenzivně věnuje (studium na New Yorské škole Stella Adler Studio of Acting, spolupráce s DAP Company, Surrealis company, externí spolupráce ve Vinohradském divadle, Divadlo Archa apod.). Mezi její další zájmy patří např. zpěv, blogování (www.femmearmeria.com) nebo cestování.

Vystudovala tedy nakonec humanitní gymnázium v Praze a na uměleckou školu se vrátila v 16 letech, tentokrát ale na studium herectví na Pražskou konzervatoř, kde nastoupila do ročníku F.Laurina a J.Tesařové. V roce 2009 se dostala na DAMU do ročníku k E.Salzmannové a tuto školu ukončila absolvenstkými rolemi v divadle DISK v představeních Punk Rock (Cissy, K.I.Kubák), Buchty a bohyně (Nikol, J.Frič) a úspěšným projektem Norway.Today (Jůlie, K.Pavelka). Momentálně účinkuje na několika pražských scénách, především potom v Divadle Bez zábradlí nebo v Městských divadlech pražských. Hostuje i s projekty na alternativních scénách.

Z jejích filmových zkušeností jmenujme např. Normal (2008, Ida Reughter, J.Šefčík), Holka 180 (2010, Lucina, T.Mielnik) nebo film Lovci a oběti (2013, Karin, D.Beránek). Zahrála si také v několika českých seriálech z nichž nejvýraznější příležitost dostala v Ordinaci v růžové zahradě, kde ztvárnila postavu Barbory Barešové. Spolupracovala také se zahraničními produkcemi na projektech Die Rebellin (2009, Waitress, U.Wieland), Royal Affair (2012, Catherine The Booth, N.Arcel), 1854 (2013, Maid, O.Bornedal) a Legends (2015, Adriana Varga, J.Jones).

kfunky

Herecká filmografie

Filmy

2020 Past (TV film)
2018 Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
2017 Až do dna
2016 Zločin v Polné (TV film)
2015 Lovci a oběti
2013 Lovebook (studentský film)
2012 Královská aféra
2009 Die Rebellin (TV film)
Normal
Protektor
2008 Pohádkové počasí (TV film)

TV seriály

2018 Tátové na tahu (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
V.I.P. vraždy (TV seriál)
Namířeno na hvězdy (S02E01)
2017 Specialisté (TV seriál)
Šmírák (S02E10)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Sexbomby v Kuřeti (S04E24)
2016 Drazí sousedé (TV seriál)
Krádež (E05)
Na vodě (TV seriál)
Na suchu (E05)
Polda (TV seriál)
Ztracený syn (S01E05)
2014 Legenda (TV seriál)
Svatby v Benátkách (TV seriál)
2010 Cesty domů (TV seriál)
2008 Comeback (TV seriál)
Ošklivka Katka (TV seriál)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Dokumentární

2017 Filmový festival
2011 13. komnata (TV seriál)
13. komnata Nikol Kouklové (S06E36)

Hudební videoklipy

2019 Anna Julie Slováčková - Posedlá (hudební videoklip)
Perutě - Žij a tancuj (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2014 Jakub a jeho pán (divadelní záznam)

Host

TV pořady

1994 Snídaně s Novou (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky