foto

Wayne Pygram

  • nar. 13.10.1959 (59 let)
    Cootamundra, New South Wales, Austrálie

Biografie

Wayne Pigram se narodil v 13. října roku 1959 v Cootamundra v Novým Jižním Walesu v Austrálii. Vyrůstal ve Wagga Wagga, kde jako dospívající byl bubeníkem v taneční skupině. Studoval umění na Riverina College of Advanced Education. Po chvíli se na vysoké škole stal členem divadla známého jako Riverina Trucking Company.

Wayne Pygram se v televizi poprvé objevil v roce 1985 ve filmu WARMING UP. Proslavil se v roce 2000, kde začal hrát v australském seriálu FARSCAPE, kde hrál postavu z vesmíru jménem Scorpius. Později se stal v seriálu jednou z hlavních postav, později hrál dokonce dvě role. Jednu jako zlý Scorpius a druhou jako halucinace (dvojče) v Johnově hlavě. Toho John nazval Harvey. V roce 2004 tento seriál ukončili velkofilmem FARSCAPE: THE PEACEKEPPER WARS. Poté v roce 2005 ukázal svou pravou tvář, když opustil masku a kostým z Farscape v jiném, mnohem známějším seriálu, a tím byl seriál ZTRACENI. Zahrál si léčitele Isaaca z epizody S.O.S. Objevil se také ve ve STAR WARS: EPIZODA III-POMSTA SITHŮ v roce 2005. A taky jste ho mohli vidět ve filmu NÁVRAT DO MODRÉ LAGUNY v roce 1991.

Wayne také hrál na bicí v řadě kapel za posledních 20 let, z nichž nejnovější je kapela Signal room (dříve Number 96), spolu s jeho kolegou z Farscape, Anthonym Simcoem. Také učí na bicí v katolické škole se sídlem ve Wagga Wagga.

lost815

Herecká filmografie

Filmy

2008 Heatstroke
2005 Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů
2004 Farscape: Mírová operace (TV film)
Through My Eyes (TV film)
2002 Hora hrdinů (TV film)
2000 Risk
1998 Day of the Roses (TV film)
1997 Doing Time for Patsy Cline
1993 Mezi kladivem a kovadlinou
The Custodian
1991 Heroes II: The Return (TV film)
Návrat do Modré laguny
1989 Sbohem, králi
1988 First Kangaroos, The
1985 Co se škádlívá..

TV seriály

2010 Ostré jako břitva (TV seriál)
Women in Uniform (S03E06)
2009 My Place (TV seriál)
The Cut (TV seriál)
2006 Ztraceni (TV seriál)
S.O.S. (S02E19)
2003 Snobs (TV seriál)
Farscape (TV seriál)
Bad Timing (S04E22)
We're So Screwed: Part 3: La Bomba (S04E21)
We're So Screwed: Part 2: Hot to Katratzi (S04E20)
další epizody (10)
2002 White Collar Blue (TV seriál)
Farscape (TV seriál)
Kansas (S04E12)
Unrealized Reality (S04E11)
Coup by Clam (S04E10)
další epizody (16)
2001 Always Greener (TV seriál)
Farscape (TV seriál)
Fractures (S03E18)
Revenging Angel (S03E16)
Infinite Possibilities: Part 2 - Icarus Abides (S03E15)
další epizody (19)
2000 Farscape (TV seriál)
A Clockwork Nebari (S02E18)
The Locket (S02E16)
Won't Get Fooled Again (S02E15)
další epizody (13)
1999 Ztracený svět (TV seriál)
More Than Human (S01E03)
1998 All Saints (TV seriál)
Ranaři (TV seriál)
Tales of the South Seas (TV seriál)
1997 Letecká společnost Big Sky (TV seriál)
Roar (TV seriál)
Wildside (TV seriál)
1996 Vodní krysy (TV seriál)
1995 Fire (TV seriál)
1993 Time Trax (TV seriál)
1991 The Girl from Tomorrow (TV seriál)
1988 Home and Away (TV seriál)
Last Resort, The (TV seriál)
1982 Sons and Daughters (TV seriál)
1981 A Country Practice (TV seriál)

Dokumentární

2001 Farscape Undressed (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace