foto

Jerome Flynn

  • nar. 16.3.1963 (54 let)
    Bromley, Kent, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jerome se narodil v Kentu v nemocnici Farnborought ve Velké Británii. Byl to to spíše vesnický kluk. Nejbližší město, Sevenoaks, byl pouze sedm mil daleko, ale pro Jeroma to bylo i přesto dost daleko, aby ho trápil nudný vesnický život, obklopen širými lány pole. Po příchodu ze školy chodíval, se svým bratrem Danielem a sestrou Kerry, prozkoumávat nedaleký les. Jeho rodina nikdy neměla peníze, ale koupili lacině kousek pozemku od příbuzných. Dům, který byl součástí pozemku byl však ve velice zuboženém stavu a proto museli tvrdě pracovat, aby ho přeměnili na obyvatelný domov, kde mohli pěstovali vlastní zeleninu a starat se o nemocná a poraněná zvířata, které pak pouštěli zpět do přírody, protože jeho matka Fern byla velkou milovnicí zvířat. Škola Jeroma nikdy vážněji nezajímala, co se týče akademického hlediska, zajímalo ho pouze školní sport a noví přátelé, které mohl poznat.

To bylo důvodem, proč začal poprvé ve škole hrát v divadelních vystoupeních. Prvním vystoupením bylo Mikado, kde zahrál roli Katishy, žárlivé starší ženy. Dále to bylo vystoupení s názvem Charley's Aunt, kde poprvé výrazněji oslnil hereckým výkonem, kterého si všichni začali všímat. Jeho bratr Daniel režíroval a produkoval mládežnické divadlo The Crucible v Sevenoaks.

V sedmnácti letech, po zkušenostech v bratrově divadle se rozhodl, že se ho hraní baví a že se bude herectvím živit. Začal milovat pocit z předstíráni na jevišti, že je někým jiným, což mu také mu to dodávalo více sebevědomí. Lidi se o Jeroma začali více zajímat a zájem dívek ho více posílil ve vztahu ke herectví. Mladý Jerome se tedy rozhodl přestat se školou angličtiny, protože to nikam nevedlo a odjel na rok cestovat. Poté v 18 letech odjel do Londýna se přihlásit do tříletého kurzu herectví v centrální škole řeči a dramatu ve Swiss Cottage. Podle Jeroma to byly nejlepší léta života a začal si uvědomovat jaké štěstí měl, že v dětství vyrůstal na venkově, který byl tak úzce spjatý s přírodou. Venkov byl velkou součástí jeho osobnosti.

Později hrál Alcibiada ve velice zábavné hře Timon of Athens v mladéžnickém Vic Theatre. Produkce v kombinaci s postavami hry, byla dle Jeroma to nejlepší čeho se zatím účastnil. Bylo možné ho vidět v Birminghamu v Who's Afraid of Virginia Woolf s herečkou Sylvio Sims, její dcerou Beattie Edney a Jamesem Bolanem. Tato zkušenost mu velice rozšířila obzory. Strávil s přáteli tři měsíce v Thajsku, kde ho začalo více zajímat poznávaní dalších kultur. V posledním roce na škole herectví začal zpívat se skupinou Carte Blanche. Vystupovali v klubech včetně Maxim's de Paris. Zkušenosti využil později při zpěvu skladby Deště Kastameru v jednom z dílů velice úspěšného seriálu HRA O TRŮNY, kde hraje postavu velice drsně vypadajícího žoldáka Bronna. Objevil se v různých britských televizních seriálech a filmech, kde ztvárnil vedlejší role.

Elvyn George "Ignus.cz" Badelita

Herecká filmografie

Filmy

2017 S láskou Vincent
2013 Dante's Daemon
2000 Best
1995 Případ vražedné mánie (TV film)
1993 Neopouštěj mě (TV film)
1991 Edvard II.
Kafka
1988 Jak zabít kněze
Letní příběh
Troubles (TV film)
1986 London's Burning: The Movie (TV film)
1985 Displaced Person (TV film)
Russian Soldier, The (TV film)

TV seriály

2017 Hra o trůny (TV seriál)
Drak a Vlk (S07E07)
Východní hlídka (S07E05)
Válečná kořist (S07E04)
další epizody (4)
2016 Ripper Street (TV seriál)
Occurrence Reports (S05E06)
Closed Casket (S05E01)
Edmund Reid Did This (S04E06)
další epizody (8)
Černé zrcadlo (TV seriál)
Shut Up and Dance (S03E03)
2014 Ripper Street (TV seriál)
The Peace of Edmund Reid (S03E08)
Live Free, Live True (S03E07)
The Incontrovertible Truth (S03E06)
další epizody (8)
2013 Ripper Street (TV seriál)
Our Betrayal: Part 2 (S02E08)
Our Betrayal: Part 1 (S02E07)
A Stronger Loving World (S02E06)
další epizody (8)
2012 Ripper Street (TV seriál)
What Use Our Work? (S01E08)
A Man of My Company (S01E07)
Tournament of Shadows (S01E06)
další epizody (8)
2007 Tommy Zoom (TV seriál)
1999 Badger (TV seriál)
1997 Ain't Misbehavin' (TV seriál)
1992 Between the Lines (TV seriál)
1991 Soldier Soldier (TV seriál)
1988 The Fear (TV seriál)
1987 Flying Lady (TV seriál)
Ruth Rendell Mysteries (TV seriál)
1986 Boon (TV seriál)
Breaking Up (TV seriál)
Casualty (TV seriál)
Monocled Mutineer, The (TV seriál)
1981 Bergerac (TV seriál)

Dokumentární

2007 Not In My Name
2006 TV's 50 Greatest Stars (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace