foto

Oz Zehavi

  • nar. 24.6.1983 (36 let)
    Rishon LeZion, Izrael

Biografie

Oz Zehavi, izraelský model, herec a moderátor, sa narodil 24. júna 1983 v Rishon LeZion, 12 kilometrov južne od Tel Avivu. Zvrat v jeho myslení nastal na strednej škole, keď mu bola pridelená hlavná postava v školskej divadelnej inscenácii a uvedomil si, že pódium je miesto, na ktoré patrí.

Po ukončení vojenskej služby v IDF, kde bol členom parašutistickej jednotky, vyštudoval na Sela Performing Arts Studio, jednej z popredných izraelských umeleckých inštitúcií. Následne sa objavil v niekoľkých veľkých televíznych projektoch, CHAIM ACHERIM, NEVELOT, THE ISLAND. Do povedomia verejnosti sa dostal hlavne svojou postavou v sitcome ASFUR z roku 2010. Pri svojom útoku na Hollywood si zahral aj v seriáli SOUTHLAND a v pilotnom diele seriálu MIDNIGHT SUN televízie NBC. Posledných 5 sezón je tvárou jednej z najväčších izraelských módnych spoločností Renuar.

Na ceste Oza Zehaviho z Tel Avivu do L. A. treba spomenúť jeho účinkovanie v celovečerných projektoch – MIRAL, INFILTRATION, THE UNFORGETABLES. Najväčšiu slávu Zehavimu každopádne priniesla úloha mladého homosexuálneho vojaka Toma vo filme YOSSI.

Alexander "LxLuthor" Nagy

Herecká filmografie

Filmy

2016 Svatební plán
2014 Bordering on Bad Behavior
Tubianski
2013 Paradise Cruise
2012 Midnight Sun (TV film)
Yossi
2010 Infiltrace
Miral
2006 Winning with Miki

TV seriály

2019 Tik Needar (TV seriál)
2014 Zaguri Imperia (TV seriál)
2012 Policajti z L. A. (TV seriál)
God's Work (S04E08)
2007 Ha-E (TV seriál)

Host

TV pořady

2003 Eretz Nehederet (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky