foto

Saadet Aksoy

  • nar. 29.8.1983 (35 let)
    Istanbul, Turecko

Biografie

Rodačka z Istanbulu mluví velmi dobře francouzsky i anglicky, takže není limitována nabídkami jen v Turecku. Na univerzitě studovala anglickou literaturu, ale už během střední školy se stala doslova posedlou filmem. Ještě než promovala měla možnost účinkovat v různých televizních pořadech jedné soukromé televize pro mladé publikum. Po návratu z výměnného pobytu v USA se definitivně rozhodla věnovat se jen herectví.
  
Debutovala v artovém snímku Vejce (2007) rolí naivní vesnické dívky, za kterou dostala řadu ocenění. Všiml si jí tam bulharský režisér Kamen Kalev a nabídl jí hlavní roli ve snímku Východní Hry (2009). Miniroli měla i v komedii Sexy 40 (2009) s Catherinou-Zeta Jonesovou, ale podstatnou roli měla v Příběh mého syna (2012) s Penélope Cruzovou. V současnosti hraje v několika populárních tureckých seriálech a její kariéra je stále na vzestupu.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2018 Ailecek Şaşkınız
Cenzor
Saf
2016 Iguana Tokyo
2013 Sürgün
2012 Příběh mého syna
2009 Başka Dilde Aşk
Sexy 40
Východní hry
2008 Mléko
Život je krásný
2007 Vejce

TV seriály

2017 Fi (TV seriál)
2016 Kördüğüm (TV seriál)
Vatanım Sensin (TV seriál)
2009 Balkan Düğünü (TV seriál)
2008 Kalpsiz Adam (TV seriál)
Sınıf (TV seriál)
2007 Senden Başka (TV seriál)
2006 Esir Kalpler (TV seriál)
2005 Güz Yangını (TV seriál)
1989 Türkmen Düğünü (TV seriál)

Host

TV pořady

1996 Beyaz Show (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace