foto

Dragomir Mrsic

  • nar. 2.10.1969 (50 let)
    Prijedor, Jugoslávie

Biografie

Dragomir Mrsic se narodil dne druhého října roku 1969 v Prijedor ve státě Bosna a Hercegovina. Je to především sportovec a herec švédsko-srbské národnosti, který je dobrým přítelem populárního herce Toma Cruise.

Ačkoliv mu bylo již více, než třicet šest let, rozhodl se Dragomir, že prorazí do filmového showbyznysu a zkusí své štěstí. Zpočátku měl skromnější plány a to se angažovat ve Švédsku, protože cítil, že tam je přeci jen filmografický průmysl na větší úrovni, než u něj v Bosně a Hercegovině.

Právě proto se objevil v roce 2005 ve švédském krimi-seriálu Wallander, za což sklidil obdiv publika. O rok později se tak objevil i ve filmu a to ve švédském mysteriózním thrilleru Exit (u nás překládaný pod názvem Východisko), kde si zahrál po boku dnes již světově známých herců švédského původu Madse Mikkelsena a Alexandera Skarsgårda.

Velký průlom se mu podařil až teprve nedávno a to v roce 2014, kdy se objevil v americkém hollywoodském velkofilmu inspirovaným knižní předlohou od japonského autora Hiroši Sakurazaka z prostředí blízké budoucnosti, v níž je planeta Země pod útoky mimozemské civilizace, Edge of Tomorrow.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2019 ? (Question-mark)
2018 Jimmy Jones
Legend of Dark Rider
2017 Cesta časem
Kluven Dröm
2014 Na hraně zítřka
2012 Snadný prachy II
2010 Snadný prachy
2007 Gangster
Leo

TV seriály

2019 Alex (TV seriál)
Slutspel (S02E06)
Återkomst (S02E05)
Förrådd (S02E04)
další epizody (6)
2018 Bullets (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
Väster om friheten (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
Bonusfamiljen (TV seriál)
Episode 7 (S02E07)
Inneboende (S02E06)
Jag har aldrig… (S02E05)
další epizody (7)
2017 Alex (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
Dříve než zemřeme (TV seriál)
Epizoda 9 (S01E09)
Epizoda 8 (S01E08)
För evigt trogen (TV seriál)
Syrror (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Torpederna (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
2014 Torpederna (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
Bez hranic (TV seriál)
The Team: Part Two (S02E12)
The Team: Part One (S02E11)
2009 Wallander (TV seriál)
Kuriren (S02E03)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky