foto

Chuck Connors

  • nar. 10.4.1921
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • zem. 10.11.1992 (71 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kevin Joseph "Chuck" Connors byl americký herec, scénárista a profi hráč basketbalu a baseballu. Je jedním z 12 hráčů v historii amerických profi sportů, který hrál obě nejvyšší baseballové a basketballové soutěže. Během jeho více než 40-leté filmové a televizní kariéry, jej můžou diváci nejlépe znát jako Lucase McCaina z vysoce ceněného seriálu THE RIFLEMAN /1958-1963/.

Connors se narodil jako Kevin Joseph Connors v Brooklynu v New Yorku, kanadským imigrantům Allanovi a Marcelle Connorsovým. Byl vychováván v katolické víře a sloužil jako ministrant v bazilice Basilica of Our Lady of Perpetual Help v Brooklynu. Svou přezdívku Chuck získal při hraní baseballu, kdy pořád křičel na své spoluhráče "Chuck it to me, baby, chuck it to me!"

Connorovy atletické úspěchy mu zařídily stipendia na Adelphi Academy, kde graduoval v roce 1939 a na Seton Hall University v South Orange v New Jersey. Univerzitu opustil po dvou letech. Během druhé světové války působil na vojenské základně Fort Knox v Kentucky jako tankový instruktor. Později byl převelen do West Pointu v New Yorku.

Během vojenské služby hrál basket za Rochester Royals, po propuštění z armády hrál za Boston Celtics. V průběhu jarní přípravy roku 1949 tým opouští a připravuje se s baseballovým týmem Brooklyn Dodgers, za který hrál ale jen jeden zápas. V roce 1951 hraje za Chicago Cubs a v roce 1952 je odeslán na jejich farmu k Los Angeles Angels. Během své basketbalové kariéry byl zapsán jako první profi hráč, který rozbil basketbalovou desku.

Po zjištění, že mu kariéra profi hráče moc nevychází, se začal věnovat herectví. Při hraní baseballu poblíž Hollywoodu si jej všimnul ředitel MGM a podepsal s ním kontrakt na film PAT AND MIKE /1952/ se slavnou filmovou dvojicí Tracy-Hepburn. V roce 1953 hrál postavu rebelujícího mariňáka v akční komedii SOUTH SEA WOMAN s Burtem Lancasterem. V roce 1957 byl obsazen do role Burna Sandersona ve filmu Walta Disneye OLD YELLER. Ve stejném roce hrál ve filmu THE HIRED GUN.

Connors taktéž hrál v celovečerních filmech jako ve westernu THE BIG COUNTRY /1958/ s Gregorym Peckem, v remaku komedie MOVE OVER DARLING /1963/ s Doris Day a Jamesem Garnerem a ve sci-fi snímku SOYLENT GREEN /1973/ s Charletonem Hestonem. Byl také oblíbeným guest hercem v různých seriálech a show. Jeho guest starring debutem bylo účinkování v seriálu DEAR PHOEBE /1954-1955/ a ve westernovém seriálu TALES OF WELL FARGO /1957-1962/ ztvárnil postavu bandity Sama Basse. Mezi jeho další TV představení můžeme zařadit sitcom HEY, JEANNIE! /1956-1958/, časosběrné seriály SCHLITZ PLAYHOUSE /1951-1959/ nebo FOUR STAR PLAYHOUSE /1952-1956/, drama seriál GUNSMOKE /1952-1961/, seriál GENERAL ELECTRIC THEATER /1953-1962/ uváděný budoucím prezidentem USA Ronaldem Reaganem, westernový seriál THE RESTLESS GUN /1957-1959/, sitcom DATE WITH THE ANGELS /1957-1958/ a mnoho dalších.

Nicméně, nejvíc se zapsal do myslí televizních diváků jako Lucas McCain – rančer skvěle ovládající svou winchestrovku v seriálu THE RIFLEMAN /1958-1963/. V letech 1973-1974 uváděl televizní seriál THRILL SEEKERS. V roce 1977 měl klíčovou roli majitele otroků v seriálu ROOTS /1977/, za kterou získal nominaci na cenu Emmy Award. V roce 1983 hrál Connors spolu se Cybill Sheperd a Samem Elliottem v krátkodobém seriálu THE YELLOW ROSE. V roli Janose Skorzeneho se objevil v seriálu WEREVOLF /1987/.

V roce 1991 byl Connors uveden do westernové síně slávy v National Cowboy and Western Heritage Museum v Oklahoma City. Connors byl 3x ženatý. Svou první ženu Elizabeth Jane Riddle Connors potkal na jednom ze svých baseballových zápasů a měl s ní čtyři syny. Rozvedli se v roce 1961. S druhou ženou Kamalou Devi žil až do jejich rozvodu v roce 1973. Svou třetí ženu Faith Quabius si vzal v roce 1977 a o dva roky později se rozešli.

Connors byl příznivcem republikánské strany a podporovatelem prezidenta Nixona. Taky se setkal osobně s Leonidem Brežněvem na párty v Bílém domě pořádané právě Nixonem. Vycházeli spolu natolik dobře, že jej Brežněv v roce 1973 pozval do Moskvy. Connors chtěl jet i na jeho pohřeb v roce 1982 ale nebylo mu to povoleno. Connors umřel náhodně přesně ve stejný den jako Brežněv jen 10 let po jeho smrti...

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

1991 Gambler Returns: The Luck of the Draw, The (TV film)
Salmonberries
Tři dny života (TV film)
1990 Face the Edge
Poslední let do pekel
1989 High Desert Kill (TV film)
Skinheads
Wolf (TV film)
1988 Taxi Killer
Vlak do Texasu (TV film)
Vycvičen zabíjet
1987 Eroi dell'inferno
Maniac Killer
Prázdninová revoluce
Sakura Killers
Terror Squad
Vlkodlak se vrací (TV film)
1985 All American Cowboy (TV film)
Vals, The
1983 Balboa
Kelsyho syn
Lone Star (TV film)
1982 Capture of Grizzly Adams, The (TV film)
Jugando con la muerte
Připoutejte se, prosím! 2
1981 Mujeres de Jeremías, Las
1980 Overkill: Skrz peklo do skutečnosti
1979 Day of the Assassin
Past na turisty
1978 Standing Tall (TV film)
1977 Night They Took Miss Beautiful, The (TV film)
1976 Banjo Hackett (TV film)
Nightmare in Badham County (TV film)
1975 Lupo dei mari, Il
1974 99 and 44/100% Dead
1973 Embassy
Mad Bomber, The
Set This Town on Fire (TV film)
Soylent Green
The Horror at 37,000 Feet (TV film)
1972 Night of Terror (TV film)
Pancho Villa
Proud and the Damned, The
1971 Birdmen, The (TV film)
Deserter, The
Podporujte svého pistolníka!
1969 Kapitán Nemo a podmořské město
1968 Ammazzali tutte e torna solo
1966 Povznesen nad pomstu
1965 Synanon
1963 Později, miláčku!
Skokan
1962 Geronimo
1958 The Lady Takes a Flyer
Velká země
1957 Big-Foot Wallace (TV film)
Death in Small Doses
Módní návrhářka
The Hired Gun
Tomahawk Trail
Zrzoun
1956 Hold Back the Night
Hot Rod Girl
Walk the Dark Street
1955 Good Morning, Miss Dove
Target Zero
Three Stripes in the Sun
1954 Dragonfly Squadron
Naked Alibi
The Human Jungle
1953 Code Two
South Sea Woman
The Silver Whip
Trouble Along the Way
1952 Pat a Mike

TV seriály

1988 Paradise (TV seriál)
1987 Werewolf (TV seriál)
1985 Spenser: For Hire (TV seriál)
To je vražda, napsala (TV seriál)
Záhadný nález (S02E02)
1983 Yellow Rose, The (TV seriál)
1982 Matt Houston (TV seriál)
1981 Best of the West (TV seriál)
Walking Tall (TV seriál)
1979 Stone (TV seriál)
1977 Fantasy Island (TV seriál)
Kořeny (TV seriál)
The Love Boat (TV seriál)
1974 The Six Million Dollar Man (TV seriál)
1973 Kriminální oddělení (TV seriál)
1970 Night Gallery (TV seriál)
1968 Here's Lucy (TV seriál)
The Name of the Game (TV seriál)
1967 Cowboy in Africa (TV seriál)
1965 Branded (TV seriál)
1963 Arrest and Trial (TV seriál)
1962 The Virginian (TV seriál)
1959 The DuPont Show with June Allyson (TV seriál)
1958 Love That Jill (TV seriál)
The Rifleman (TV seriál)
1957 Date with the Angels (TV seriál)
Tales of Wells Fargo (TV seriál)
The Restless Gun (TV seriál)
Wagon Train (TV seriál)
1956 On Trial (TV seriál)
The Adventures of Jim Bowie (TV seriál)
The Gale Storm Show (TV seriál)
West Point (TV seriál)
Zane Grey Theater (TV seriál)
1955 Crossroads (TV seriál)
Frontier (TV seriál)
Gunsmoke (TV seriál)
Henry Fonda Presents the Star and the Story (TV seriál)
Jane Wyman Presents The Fireside Theatre (TV seriál)
Matinee Theatre (TV seriál)
Screen Directors Playhouse (TV seriál)
TV Reader's Digest (TV seriál)
The Millionaire (TV seriál)
1953 City Detective (TV seriál)
General Electric Theater (TV seriál)
Letter to Loretta (TV seriál)
1952 Adventures of Superman (TV seriál)
Cavalcade of America (TV seriál)
Four Star Playhouse (TV seriál)
1951 Schlitz Playhouse of Stars (TV seriál)
1950 Big Town (TV seriál)

Dokumentární

1971 Once Upon a Wheel
1968 Western, Italian Style (TV film)

TV pořady

1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1971 The Sonny and Cher Comedy Hour (TV pořad)
1968 Beautiful Phyllis Diller Show, The (TV pořad)
1967 Laugh-In (TV pořad)
1965 The Dean Martin Show (TV pořad)
1962 The Merv Griffin Show (TV pořad)
The Tonight Show Starring Johnny Carson (TV pořad)
1961 Password (TV pořad)
The Mike Douglas Show (TV pořad)
1960 The 12th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1959 The Chevy Show (TV pořad)
1956 The Dinah Shore Chevy Show (TV pořad)
The Steve Allen Show (TV pořad)
1953 Person to Person (TV pořad)
1950 What's My Line? (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace