foto

Radim Schwab

  • nar. 20.7.1978 (39 let)
    Brno, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Především muzikálový herec Radim Schwab se narodil 20.července 1978 v Brně. Jako dítě se toužil stát popelářem, řidičem trolejbusu nebo zpěvákem. K hudbě ho to ale táhlo nejvíce, a tak začal navštěvovat hudebně-dramatické kurzy a také hodiny tance a stepu. Po vystudování Střední integrované školy, v roce 1995 ztvárnil své první role ve Studiu Dům Evy Tálské. V roce 1997 ho přijali na Janáčkovu akademii múzických umění, kde úspěšně vystudoval obor činoherní herectví. V roce 2000 prošel v Praze konkurzem, ve kterém uspěl a poté ztvárnil v muzikálu Monte Cristo mladého Edmonda Dantése.

V roce 2003 začal Radim působit v divadle Ta Fantastika, které je nyní jeho domovskou scénou. Zahrál si například v muzikálech Excalibur, Láska je láska, Elixír života, Obraz Doriana Graye, Hello Dolly! a dalších. Nejvíce se ale proslavil rolí v muzikálu Fantom opery, ve kterém získal jednu z hlavních rolí a svým charismatickým projevem oslovil spousty diváků.

Objevil se také v menších rolích v seriálu Četnické humoresky, Kriminálka Anděl či v několika epizodách seriálu Ulice. V roce 2013 vydal hudební CD s názvem Amoroso.

Radim měří 193 cm a je tak nejvyšším evidovaným českým zpěvákem. Ve volném čase rád navštěvuje fit centra a chodí běhat. Také spolupracuje s Fondem ohrožených dětí, pro který vystupuje na benefičních koncertech. Je zatím svobodný a rodinu plánuje po čtyřicítce.

Lucie "lyaa" H.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Já jsem otec Bemle a já matka Žemle (divadelní záznam)
Šlitr s námi a zlý pryč
2014 Raluca
2010 Elixír života (divadelní záznam)
Obraz Doriana Graye (divadelní záznam)
2007 V hlavní roli (TV film)
2002 Monte Cristo (divadelní záznam)

TV seriály

2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Švýcarský řez (S02E08)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Táta (S02E07)

TV pořady

2015 Šlágr Silvestr 2015 (TV pořad)
2014 Šlágr TV Silvestr – Cirkus 2014 (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace