foto

Petr Smazal

  • nar. 8.2.1988 (29 let)
    Planá u Mariánských lázní, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Smazal se narodil 8.2.1988 v Plané u Mariánských lázní. Místo pohádek sledoval pirátské verze hororů, které mu domů nosil jeho povedený otec. Trochu poznamenaný všemi těmi nočními můrami, critters, gremlins, vetřelci a masakry se rozhodl vydat se na dráhu amatérského filmaře právě v tomto tématu. "Umění je za odměnu - nemám potřebu být odměňován příliš brzy. Mnohem lépe se bavím neuměním protože to je zábava. A film by měl být na prvním místě zábava."

Od roku 2011 pracuje Petr Smazal se studenty filmových škol, převážně jako dramaturg a asistent režie (pomocný režisér). V roce 2012 na filmu "Zítra" Ladislava Plecitého. V roce 2013 na filmu "Poslední odměna" stejného Sušického režiséra. V roce 2014 spolupracuje s Robinem Kašpaříkem na snímku "Jsem Brána" opět jako pomocný režisér. V tomtéž roce pracuje jako DTI u štábu "Andílek na nervy režie: Juraj Šajmovič". Nabité zkušenosti zúročuje a vrací se k vlastní režii. V roce 2014 natočil svůj debutový celovečerní snímek "Svatý Mikuláš" (found footage horror). V roce 2016 zahájil práce na svém druhém žánrovém celovečerním snímku pod pracovním názvem "Wolf Creek".

V roce 2015 získal jeho film Darlings v rámci 48 HFP Prague několik ocenění. Například Round Up! (druhý nejlepší film festivalu) ale ceny si také odnesli herci Viktor Dyk a J.K. Sanchez za nejlepší hereckou dvojici.

Od února 2016 spolupracuje jako scénárista na třetí sérii pořadu Bedekr pro ČT.  Od konce roku 2016 se pak přidává ke scénáristům pořadu "Soudkyně Barbara". Od ledna 2017 píše magazín z vojenského prostředí "VIS MAIOR" pro ČT. Začíná také pracovat jako placový dramaturg pro pořad "Soudy Kláry Slámové" na TV NOVA (Zde pracuje také jako scenárista) . Od dubna roku 2017 vystupuje pod novou produkční skupinou VD PICTURES, která chystá několik televizních formátů.

Petr Smazal se v protředí TV cítí lépe než u filmu, což vedlo k tomu, že většinu svých režijních filmových projektů předal svým zkušenějším kolegům. Ponechal si pouze projekty RADEN a PSANCI na které stále shání prostředky.

Petr "mazadlo" Smazal

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Psanci
2014 Svatý Mikuláš - původní scénář

Dokumentární

2017 Patrola (TV seriál)

TV pořady

2017 Skutečné příběhy (TV pořad)
Soudce Alexandr (TV pořad)
Soudy Kláry Slámové (TV pořad)
2016 Aféry - neuvěřitelné životní příběhy (TV pořad)
Nebezpečné vztahy (TV pořad)
2015 Soudkyně Barbara (TV pořad)
2014 Bedekr (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Psanci
2015 Darlings
2014 Svatý Mikuláš
2013 Rutina (amatérský film)
2012 Exitus (amatérský film)
2011 FuneBrak (amatérský film)
2009 Malá Velká Láska (amatérský film)
Werewolf (amatérský film)

Herecká filmografie

Filmy

2014 Svatý Mikuláš
2011 FuneBrak (amatérský film)
2009 Malá Velká Láska (amatérský film)
Werewolf (amatérský film)

TV pořady

2015 Neuvěřitelný týden (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace