foto

Kótaró Nakagawa

Biografie

Kotaro Nakagawa sa narodil do rodiny talentovaných hudobníkov. Už odmalička sa nechával inšpirovať ľuďmi, ktorí ho obklopovali, a to najmä svojím otcom, nadaným trúbkárom Yoshihirom Nakagawom, bratom Eijirom, ktorý ovládal hru na trombón či bratrancom Takeshim, hrajúcim na klarinet.

Okolnosti viedli Kotara k absolvovaniu prestížnej hudobnej školy, známej ako Tokijská národná univerzita umenia a hudby, ktorá ho v rámci jeho skladateľskej vízie len usmernila. V roku 1996 vstúpil do povedomia hudbou k anime seriálu Kiko-chan Smile, vďaka čomu sa mu veľmi skoro naskytla príležitosť spolupracovať s režisérom Gorom Taniguchim. Vďaka spomínanému partnerstvu tak mohla Nakagawova hudba sprevádzať diela ako s-CRY-ed, Planetes, GUNxSWORD, alebo dokonca populárne Code Geass: Lelouch of the Rebellion, vďaka ktorému Kotaro využil možnosť raz a navždy sa zapísať do sŕdc fanúšikov. Okrem hudobnej tvorby pre anime zhudobnil aj niekoľko celovečerných filmov.

Narozdiel od množstva skladateľov, Nakagawove skladateľské počiny sú identickými iba výnimočne, nakoľko sa do každého diela snaží vkladať niečo nové. Medzi fanúšikmi je skloňovaný hlavne pre jeho príznačný záujem o španielsku kultúru, ktorej nádych je možné rozpoznať v mnohých jeho dielach.

Martin "HDeer" Bachan

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 Code Geass: Fukkacu no Lelouch
2018 Gekidžó sóšúhen Code Geass: Hangjaku no Lelouch – Handó
Gekidžó sóšúhen Code Geass: Hangjaku no Lelouch – Ódó
2017 Gekidžó sóšúhen Code Geass: Hangjaku no Lelouch – Kódó
2011 Kamen Rider X Kamenr Rider: Fourze & Ózu Movie taisen Mega MAx
Scryed Alteration
2010 Kamen Raidā × Kamen Raidā: Daburu ando Dikeido Mūbī Taisen Nisenjū
2008 Code Geass: Hangjaku no Lelouch Special Edition – Black Rebellion
2006 Gekijōban dōbutsu no mori
2004 Phantom - The Animation
2001 Hyakujû sentai Gao renjâ tai Sûpâ Sentai
2000 Geobreeders 2: Mórjó júgekitai File-XX ransen toppa
1998 Geobreeders: File-X čibi neko dakkan
Otsuyu: Kaidan botan-dôrô
1995 おんな犯科帳 II 江戸拷問刑罰抄

TV seriály

2018 Hakata tonkocu ramens (TV seriál)
Major 2nd (TV seriál)
Sword Gai: The Animation Part II (TV seriál)
2015 Shin Botan to Bara (TV seriál)
2014 Jú gi ó! Arc-V (TV seriál)
2013 Devil Survivor 2 The Animation (TV seriál)
Stella džogakuin kótóka C3 bu (TV seriál)
2012 Inu x Boku SS (TV seriál)
2011 Gosick (TV seriál)
2010 Gokudžó!! Meča mote iinčó: Second Collection (TV seriál)
2009 07-Ghost (TV seriál)
Cross Game (TV seriál)
Kamen Rider Decade (TV seriál)
2008 Zettai Karen Children (TV seriál)
2007 Bamboo Blade (TV seriál)
Hajate no gotoku! (TV seriál)
2006 Code Geass: Hangjaku no Lelouch (TV seriál)
2005 Gun x Sword (TV seriál)
Zoids Genesis (TV seriál)
2004 Major (TV seriál)
2003 Planetes (TV seriál)
2001 Scryed (TV seriál)
1996 Kiko-čan Smile (TV seriál)