foto

Oleg Makara-Kalmáry

  • nar. 13.10.1954 (64 let)
    Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil sa v roku 1954 na Slovensku. Po ukončení jedného roku psychológie na Univerzite P. J. Šafárika v Košiciach, prestúpil na moskovský VGIK (profesor Roman Karmen). Pracoval vo filmovom štúdiu Koliba v Bratislave a od roku 1978 má vlastnú firmu MAKRO film video management (www.eduex.eu).

Otec, zaslúžilý umelec Štefan Makara, bol redaktorom v novinách, dramaturgom STV a výtvarníkom. Sestra Alexandra Makarová je výtvarníčka, žije a aktívne pracuje vo Viedni. Dcéra Marcela Makarová, absolventka Univerzity Assas a Sorbonne, žije a pracuje v TV produkčnej firme Shine France v Paríži.

V rokoch 1997 až 2008 realizoval multimediálny protidrogový projekt pod názvom GROGY – Just say no to drugs! (www.grogy.eu). Oleg Makara sa od roku 2008 zdržuje v Prahe a od roku 2012 pracuje na projekte "13 rozhnevaných" (www.earthrecovery.eu).

Tkadlecek

Režijní filmografie

Filmy

1990 Prípad modrozelenej mačky
1989 Frajer na ceste (TV film)
Nočný spev (TV film)
Votrelci
1987 Pomník
Večná doba chvíle (TV film)
1981 Spoveď vreckového zlodeja (TV film)

Dokumentární

1994 Čakanie na Vincenta (TV film)
1993 Cena daru
1990 Koniec jedného easternu (TV film)
1987 Štefan Major
1985 Okná k svetu dokorán
1984 Svetom moje svetom (TV film)
1982 Takých 7 obyčajných dní (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

1990 Prípad modrozelenej mačky
1989 Votrelci
1987 Pomník
Večná doba chvíle (TV film)
1983 Haló, mami! (TV film)
1981 Dievča do dažďa (TV film)
Heuréka (TV film)
Spoveď vreckového zlodeja (TV film)
1969 Pozlátené dievča

TV seriály

1970 Rozprávky zo starého lesa (TV seriál)

Dokumentární

1994 Čakanie na Vincenta (TV film)
1993 Cena daru
1990 Koniec jedného easternu (TV film)
Muž 1 (TV film)
1987 Štefan Major
1985 Okná k svetu dokorán
1984 Svetom moje svetom (TV film)
1982 Takých 7 obyčajných dní (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace