foto

Theo James

  • nar. 16.12.1984 (35 let)
    Oxford, Anglie, Velká Británie

Biografie

Charismatický, 1.85 urostlý herec a zpěvák Theodore Peter James Kenneth Taptiklis, jak zní celé jeho jméno, se narodil 16. prosince 1984 v Oxfordu, ve Velké Británii. Je nejmladší z pěti dětí. Rodiče Jane a Philips Taptiklis. Jamesův dědeček z otcovi strany je Řek, jeho další rodový původ obsahuje skotské a novozélandské kořeny. James navštěvoval gymnázium v Aylesbury. Na univerzitě v Nottinghamu vystudoval filosofii a získal bakalářský titul. V herectví je vyučený na Bristol Old Vic Theatre School.

Svůj debut si odbyl v televizním seriálu A PASSIONATE WOMAN, kde hrál vedle Billie Piper. Zahrál si tureckého diplomata Kemala Pamuka v jedné epizodě první sezóny seriálu PANSTVÍ DOWNTOWN. V roce 2011 byl vybrán, aby ztvárnil postavu Davida ve čtvrtém pokračování  UNDERWORLD: PROBUZENÍ. Tady si zahrál po boku slavné britské krásky Kate Beckinsale.

V roce 2013 byl obsazen do hlavní role detektiva a později newyorského policejního komisaře Waltera Williama Clarka v televizním seriálu GOLDEN BOY. Dále si zahrál jednu z hlavních postav Tobiase Eatona známého jako „Čtyřka" v akčním sci-fi DIVERGENT podle novely Veronici Roth.

V roce 2009 byl James jmenován multimediálním filmovým časopisem Screen International „Hvězdou zítřka". Kromě herecké kariéry je James také zpěvákem a kytaristou londýnské kapely Shere Khan. 21. listopadu 2012 kapela oznámila na svých facebookovských stránkách, že dlouho nevystupovali, protože její členové věnují své úsilí jiným hudebním projektům.

Alex "alecki" Ratimec

Herecká filmografie

Filmy

2020 Archive
2019 Zloději a lháři
2018 Backstabbing for Beginners
How It Ends
Londýnská pole
Zoe
2016 Aliance
Proti všem
The Secret Scripture
Underworld: Krvavé války
2015 Franny
Rezistence
2014 Divergence
2013 Life of the Party
2012 Místo nahoře (TV film)
The Domino Effect
Underworld: Probuzení
2011 Přizdis*áči
2010 Poznáš muže svých snů

TV seriály

2020 Castlevania (TV seriál)
Vzdejte se veškeré naděje (S03E10)
Žně (S03E09)
Co přinese noc (S03E08)
další epizody (8)
2019 Sanditon (TV seriál)
Episode 8 (E08)
Episode 7 (E07)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
Temný krystal: Věk vzdoru (TV seriál)
Jen střepina byla ztracena (E10)
Krystal volá (E09)
Vědmy nevědí vše (E08)
další epizody (10)
2018 Castlevania (TV seriál)
Konec světa (S02E08)
Pro lásku (S02E07)
Řeka (S02E06)
další epizody (8)
2013 Policajt z New Yorku (TV seriál)
2011 Bedlam (TV seriál)
2010 A Passionate Woman (TV seriál)
Panství Downton (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)

Producentská filmografie

Filmy

2020 Archive

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(264)