foto

Emma Smetana

  • nar. 11.2.1988 (32 let)
    Praha, Československo

Biografie

Narodila se jako Emma Smetanová v Praze, má české a francouzské občanství. Její matka Monika MacDonagh-Pajerová je diplomatka, otec Jiří Smetana je hudební producent. Do dvou let žila v Praze,  pak se přestěhovala s matkou za svým otcem Jiřím Smetanou do Paříze, kde žila osm let, poté se vrátila do Prahy kde absolvovala francouzské lyceum.
 
Vystudovala na Pařížském institutu politických věd obor Evropské záležitosti a na univerzitě FU Berlin obor Politologie a mezinárodní vztahy. Pracovala na Úřadu vlády České republiky jako asistentka mluvčího premiéra.

V médiích se začala pohybovat když nastoupila na stáž do francouzského deníku Libération. Mluví plynně francouzsky, anglicky a německy, domluví se španělsky a částečně hebrejsky. Od šesti let hraje na klavír, založila rockovou kapelu, ve které zpívá a hraje na klavír a kytaru.

Účinkovala v několika českých seriálech a filmech, např. Muži v naději, Hořící keř,  Donšajni. V roce 2012 začala moderovat zprávy na TV Nova.V říjnu 2013 bude mít premiéru muzikál Lucie, ve kterém bude hrát Emma hlavní roli.

Eva "anitae" U.

Herecká filmografie

Filmy

2015 Korunní princ (TV film)
Krox (amatérský film)
2013 Colette
Donšajni
Hořící keř (TV film)
2011 Muži v naději
2009 Rytmus v patách (TV film)
2008 Europe je t'aime (amatérský film)

TV seriály

2016 Na vodě (TV seriál)
Svět patří těm... (E04)
2015 Pizza Boy (TV seriál)
Bez hranic (TV seriál)
Redux (S03E01)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
2013 Terapie (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
2012 Základka (TV seriál)
Ochrana člověka za mimořádných událostí (E05)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
MUDr. Lidumil (S07E69)

Dokumentární

2010 Et demain, une Europe? (amatérský film)

Hudební videoklipy

2018 Emma Smetana & Jordan Haj - Lost and Found (hudební videoklip)
ONEMANSHOW Foundation - Cizí zeď (hudební videoklip)
2017 Emma Smetana - No Fire (hudební videoklip)
2016 Emma Smetana - Velvet Dress (hudební videoklip)
2015 Emma Smetana - Waiting (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2008 Europe je t'aime (amatérský film)

Dokumentární

2010 Et demain, une Europe? (amatérský film)

Host

TV pořady

2019 Koptashow (TV pořad)
České hlavičky 2019 (TV pořad) - mod.
2018 Každý může změnit svět (TV pořad)
2017 Zlatá hokejka 2017 (TV pořad)
2016 Honest Guide (TV pořad)
2015 Na baru (TV pořad)
2014 DVTV (TV pořad) - mod.
2013 Generace Y (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2008 One Man Show (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce