foto

Emma Smetana

  • nar. 11.2.1988 (29 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se jako Emma Smetanová v Praze, má české a francouzské občanství. Její matka Monika MacDonagh-Pajerová je diplomatka, otec Jiří Smetana je hudební producent. Do dvou let žila v Praze,  pak se přestěhovala s matkou za svým otcem Jiřím Smetanou do Paříze, kde žila osm let, poté se vrátila do Prahy kde absolvovala francouzské lyceum.
 
Vystudovala na Pařížském institutu politických věd obor Evropské záležitosti a na univerzitě FU Berlin obor Politologie a mezinárodní vztahy. Pracovala na Úřadu vlády České republiky jako asistentka mluvčího premiéra.

V médiích se začala pohybovat když nastoupila na stáž do francouzského deníku Libération. Mluví plynně francouzsky, anglicky a německy, domluví se španělsky a částečně hebrejsky. Od šesti let hraje na klavír, založila rockovou kapelu, ve které zpívá a hraje na klavír a kytaru.

Účinkovala v několika českých seriálech a filmech, např. Muži v naději, Hořící keř,  Donšajni. V roce 2012 začala moderovat zprávy na TV Nova.V říjnu 2013 bude mít premiéru muzikál Lucie, ve kterém bude hrát Emma hlavní roli.

Eva "anitae" U.

Herecká filmografie

Filmy

2015 Korunní princ (TV film)
Krox (amatérský film)
2013 Colette
Donšajni
Hořící keř
2011 Muži v naději
2009 Rytmus v patách (TV film)
2008 Europe je t'aime (amatérský film)

TV seriály

2016 Na vodě (TV seriál)
Svět patří těm... (E04)
2015 Pizza Boy (TV seriál)
Bez hranic (TV seriál)
Redux (S03E01)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
2013 Terapie II. (TV seriál)
2012 Základka (TV seriál)
Ochrana člověka za mimořádných událostí (E05)

Dokumentární

2010 Et demain, une Europe? (amatérský film)

TV pořady

2017 Zlatá hokejka 2017 (TV pořad)
2016 Prague Guide (TV pořad)
2014 DVTV (TV pořad)
2013 Generace Y (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2008 Europe je t'aime (amatérský film)

Dokumentární

2010 Et demain, une Europe? (amatérský film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace