foto

Andrej Kolenčík

  • nar. 3.8.1984 (35 let)
    Bratislava, Slovensko, Československo

Biografie

Andrej Kolenčík, prezývaný Admiral, je filmový režisér a výtvarník. Vysokú školu múzických umení v Bratislave absolvoval v odbore animovaná tvorba. V súčasnosti pracuje na voľnej nohe ako režisér hraných a animovaných filmov, spotov či videoklipov a taktiež ako programový riaditeľ medzinárodného festivalu animovaných filmov Fest Anča. Film „Hviezda“ je jeho debutovým dokumentárnym filmom.

Miroslav "Flego" Makyta

Režijní filmografie

Filmy

2019 Mohyla
Preloलiť Vlnए
2013 Výstava
2009 Čmuchal & Sviňa zasahujú
2007 Izidor (studentský film)

TV seriály

2010 Luníček & Perešníček (TV seriál)

Dokumentární

2014 Play!
2012 Hvězda

Hudební videoklipy

2016 Robert Pospiš & Martin Sillay: V tom šírom poli (hudební videoklip)
2015 Duch města (hudební videoklip)
Čisté tvary: Koniec príbehov (hudební videoklip)
2014 DVA: No Survi (hudební videoklip)
Ink Midget: Inside (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Mohyla
Preloलiť Vlnए
2013 Výstava
2009 Čmuchal & Sviňa zasahujú
2007 Izidor (studentský film)

TV seriály

2010 Luníček & Perešníček (TV seriál)

Dokumentární

2017 Tresky plesky (TV seriál)
2014 Play!
2012 Hvězda

Host

TV pořady

2014 Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (TV pořad)
2010 Kinorama (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky