foto

Nina Arianda

  • nar. 18.9.1984 (35 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Nina Arianda se narodila jako Nina Arianda Matijcio 8.září 1984 na Manhattanu. Její rodiče pocházejí z Ukrajiny.  Vystudovala umění, ale už na střední škole jí to táhle k herectví. 

Ninin první debut se odehrál v roce 2011 na Broadway, kde si zahrála hlavní roli Billie Dawn ve hře Born Yesterday, za kterou byla nominovaná na Drama Desk Award, Outer Critics Circle Award a Tony Award. Ze všech tří nominací proměnila jednu. Také si zahrála roli Vandy v komediálním dramatu Venus in Fur v roce 2010, za tuhle roli obdržela Theatre World Award a Clarence Derwent Award. Také získala dvě nominace na jiné divadelní ceny  a v roce 2012 za roli Vandy získala divadelní ocenění Tony. 

V roce 2014 se přidala k divadelnímu spolku na Manhattanu a objevila se v několika filmech jako například Win Win, Půlnoc v Paříži nebo Zmizení Eleanor Rigbyové. V lednu 2015 byla obsazena jako Molly ve 3.sérii seriálu Hannibal, kde si zahrála po boku svého divadelního kolegy herce Hugha Dancyho. 

Nina se stále věnuje své divadelní činnosti, kterou nade vše miluje, ale v blízké budoucnosti jí uvidíme v několika filmech, včetně po boku Meryl Streep v nově chystaném filmu Florence Foster Jenkins.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2019 Richard Jewell
2018 Stan a Ollie
2017 Never Here
Večeře s Beatriz
2016 Božská Florence
2014 Rob the Mob
The Humbling
Zmizení Eleanor Rigbyové: Oni
2013 Klikaři
Zmizení Eleanor Rigby: On
Zmizení Eleanor Rigby: Ona
2011 Higher Ground
Mistrovský plán
Půlnoc v Paříži
Win Win
2010 William Vincent

TV seriály

2020 Goliath (TV seriál)
Episode 8 (S04E08)
Episode 7 (S04E07)
Episode 6 (S04E06)
další epizody (8)
2019 Goliath (TV seriál)
Joy Division (S03E08)
Conscious Uncoupling (S03E07)
Fer-De-Lance (S03E06)
další epizody (8)
Miliardy (TV seriál)
Lamster (S04E11)
New Year's Day (S04E10)
American Champion (S04E09)
další epizody (9)
2018 Goliath (TV seriál)
Tongue Tied (S02E08)
Diablo Verde (S02E07)
Two Cinderellas (S02E06)
další epizody (8)
2016 Crisis in Six Scenes (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Goliath (TV seriál)
Citizens United (S01E08)
Beauty and the Beast (S01E07)
Line of Fire (S01E06)
další epizody (8)
Horace and Pete (TV seriál)
Episode 4 (E04)
2015 Mistr amatér (TV seriál)
Horký lístek (S01E03)
Hannibal (TV seriál)
The Number of the Beast Is 666 (S03E12)
...And the Beast from the Sea (S03E11)
...And the Woman Clothed with the Sun (S03E09)
další epizody (4)
2013 Hostages (TV seriál)
2012 Studio 30 Rock (TV seriál)
Stride of Pride (S07E03)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Mediace (S03E03)

Host

TV pořady

2012 The 66th Annual Tony Awards (TV pořad)
2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)