foto

Daniel Kaluuya

  • nar. 1989
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (4)

  • Uteč (2017)

    - Scéna, v ktorej Chris (Daniel Kaluuya) vychádza z dverí a návštevníci naňho vyvalia oči, bola inšpirovaná nočnou morou režiséra Jordana Peeleho. Ten sa ako veľký milovník hororov nechal inšpirovať aj Polanského hororom Rosemary's Baby (1968), nakoľko žil v detstve len pár blokov od budovy, v ktorom sa dnes už kultové dielo natáčalo. (Marceloo)

  • Uteč (2017)

    - Režisér Jordan Peele neplánoval obsadiť do hlavnej úlohy Daniela Kaluuyu, pretože je z Británie a on si predstavoval amerického Afroameričana. Keď mu ale Daniel porozprával o negatívnych skúsenostiach s políciou, ktorá ho falošne obvinila a uväznila, svoj názor prehodnotil. (Marceloo)

  • Uteč (2017)

    - Daniel Kaluuya (Chris Washington) sa snažil na plátno preniesť skúsenosť zo svojho života, konkrétne spomienku z natáčania seriálu Skins (2007) v Litve. Šiel do nákupného centra, v ktorom sa mu nakupujúci vyhýbali do takej miery, až postupne vytvorili okolo neho špalier (dvojrad ľudí). Podľa slov herca si v tej chvíli pripadal ako Mojžiš. (Marceloo)

  • Johnny English se vrací (2011)

    - Ve scéně, kdy Johnny English (Rowan Atkinson) navštíví svého parťáka Tuckera (Daniel Kaluuya), hraje Tucker (Daniel Kaluuya) automobilovou hru Need for Speed. (Beckett51)

Herecká filmografie

Filmy

2018 Black Panther
Widows
2017 Uteč
2015 Sicario: Nájemný vrah
2013 Chceš pěstí?
Jonah
Kick-Ass 2
2011 Johnny English se vrací
Random (TV film)
2010 Dítě
Chatroom
2009 Pán času: Planeta mrtvých (TV film)
2008 Cass
2006 Shoot the Messenger

TV seriály

2017 Watership Down (TV seriál)
2014 Babylon (TV seriál)
2011 Černé zrcadlo (TV seriál)
Patnáct milionů meritů (S01E02)
Fades, The (TV seriál)
2009 Fm (TV seriál)
Psychoville (TV seriál)
The Philanthropist (TV seriál)
10 Minute Tales (TV seriál)
2008 Delta Forever (TV seriál)
2007 Comedy: Shuffle (TV seriál)
Ruddy Hell! It's Harry And Paul (TV seriál)
Skins (TV seriál)
The Whistleblowers (TV seriál)
2006 That Mitchell and Webb Look (TV seriál)
Vraždy v Oxfordu (TV seriál)
2005 Pán času (TV seriál)
2003 Coming Up (TV seriál)
1998 Comedy Lab (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)

TV pořady

2017 MTV Movie & TV Awards 2017 (TV pořad)
1988 This Morning (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace