foto

Michael Price

Biografie

Michael Price je britský hudební skladatel, producent a aranžér. Jeho skladatelská kariéra naplno odstartovala v roce 1990, kde v Univerzitě v Surrey dostal speciální ocenění "PRS composition". K filmům začal skládat hudbu v roce 1992. Jeho první soundtrack náleží hororu Blazeland.

Výraznějších úspěchů se Michael dočkal až v novém tisicíletí, kdy byl u zrodu legendárního soundtracku k triologii Pána Prstenů jako hudební editor a kdy bodoval i se svoji tvorbou. Za zmínku jistě stojí hudba k dokumentům Alfonsa Cuaróna The Shock Doctrine a The Possibility of Home či spolupráce se skladatelem Davidem Arnoldem, se kterým se podílel třeba na hudbě k seriálu Sherlock, za kterou dostali dokonce cenu Emmy. V posledních letech Michael Price svůj unikátní rukopis ukázal například v mysteriózním snímku Another Me, kde hudba krásně dokreslovala celou depresivní atmosféru, či v britském seriálu Lightfields.

Není to ale jen filmová hudba, které se Michael Price věnuje. Během své kariéry se podílel na mnoho dalších zajímavých projektech a v roce 2015 dokonce vydal své sólové debutové album s názvem "Entanglement", které bylo kladně hodnocené i ze strany odborné kritiky.

Michal "MikeeTheory" Křížek

Skladatelská filmografie

Filmy

2016 Litterbugs
2015 Sherlock: Přízračná nevěsta (TV film)
Ten Jim
2014 Sherlock: Many Happy Returns (TV film)
2013 Another Me
Delicious
Gangsta Granny (TV film)
2012 A Fantastic Fear of Everything
Počasí jako malované
2011 7lives
Darebák David: Film
Island
2010 First Men in the Moon, The (TV film)
Neřízená střela
Siren
2008 Agent Crush
Divoška
2007 Sugarhouse
2004 Ztracený domov
2003 Smrtící dávka
2002 Ashes and Sand
2000 Ain't Misbehavin'
1992 Blazeland

TV seriály

2019 Dracula (TV seriál)
Episode 3 (E03)
Episode 2 (E02)
Episode 1 (E01)
2018 Age Before Beauty (TV seriál)
Unforgotten (TV seriál)
Episode 1 (S03E01)
2017 Unforgotten (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
Sherlock (TV seriál)
Poslední případ (S04E03)
Skomírající detektiv (S04E02)
Šest Železných dam (S04E01)
2015 Jekyll a Hyde (TV seriál)
Srdce Lorda Trashe (E10)
Démon (E09)
Upírka (E08)
další epizody (10)
Unforgotten (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
2014 Big School (TV seriál)
Episode 6 (S02E06)
Episode 5 (S02E05)
Episode 4 (S02E04)
další epizody (6)
Sherlock (TV seriál)
Poslední přísaha (S03E03)
Znamení tří (S03E02)
Prázdný pohřebák (S03E01)
2013 Big School (TV seriál)
Episode 6 (S01E06)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
další epizody (6)
Lightfields (TV seriál)
2012 Sherlock (TV seriál)
Reichenbašský pád (S02E03)
Psisko baskervillské (S02E02)
Skandál v Belgravii (S02E01)
2011 Beyond the Search (TV seriál)
2010 Sherlock (TV seriál)
Velká hra (S01E03)
Slepý bankéř (S01E02)
Studie v růžové (S01E01)
2008 Crooked House (TV seriál)

Dokumentární

2009 Výstup na Kilimandžáro
2007 The Possibility of Hope
The Shock Doctrine
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace