foto

Henrik Rafaelsen

  • nar. 7.6.1973 (44 let)
    Kristiansand, Vest-Agder, Norsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Za hlavní roli ve filmu Martina Lunda Henrik (Mer eller mindre mann) z roku 2012 si na filmovém festivalu v Karlových Varech odnesl cenu za Nejlepší mužský herecký výkon. Známý je také svými rolemi ve filmech Happy, Happy (Sykt lykkelig; Cena poroty za nejlepší zahraniční film – Sundance 2011) a Limbo (Limbo, 2010). Henrik vystudoval Divadelní akademii ve Stockholmu a objevil se v několika švédských filmech. Pracuje s řadou uznávaných dramatiků, jako je například Lars Norén, a vystupuje v představeních švédského Riksteatern a také divadla Stadsteatern ve Stockholmu.

Aerofilms

Herecká filmografie

Filmy

2017 Ambulanse
Thelma
VampyrVidar
2016 Fuglane
Pyroman
Vítejte v Norsku!
2014 Náplava
Slepá
2012 Téměř chlap
2011 Babycall
Skogens dyp
2010 Happy, Happy
Limbo
2009 Engelen
2007 Pět lží
2005 Izzat
Tommyho peklo
2003 Number One (TV film)
2002 Elina
1998 Ivar Kreuger (TV film)
1997 Kärlek och hela alltihopa

TV seriály

2016 Bez poskvrny (TV seriál)
Morderen (S02E08)
Sviket (S02E07)
Jakten (S02E06)
další epizody (8)
2015 Bez poskvrny (TV seriál)
Sannheten (S01E10)
Løgnen (S01E09)
Flukten (S01E08)
další epizody (10)
2014 Struggle for Life (TV seriál)
2012 Lilyhammer (TV seriál)
2003 De drabbade (TV seriál)
2002 Spung (TV seriál)
1999 Ett litet rött paket (TV seriál)
1998 S:t Mikael (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace