foto

Henrik Rafaelsen

  • nar. 7.6.1973 (47 let)
    Kristiansand, Vest-Agder, Norsko

Biografie

Za hlavní roli ve filmu Martina Lunda Henrik (Mer eller mindre mann) z roku 2012 si na filmovém festivalu v Karlových Varech odnesl cenu za Nejlepší mužský herecký výkon. Známý je také svými rolemi ve filmech Happy, Happy (Sykt lykkelig; Cena poroty za nejlepší zahraniční film – Sundance 2011) a Limbo (Limbo, 2010). Henrik vystudoval Divadelní akademii ve Stockholmu a objevil se v několika švédských filmech. Pracuje s řadou uznávaných dramatiků, jako je například Lars Norén, a vystupuje v představeních švédského Riksteatern a také divadla Stadsteatern ve Stockholmu.

Aerofilms

Herecká filmografie

Filmy

2020 Tigers
2019 Fuglane
Psychobitch
2018 Zrodila se Astrid
2017 Ambulanse
Thelma
VampyrVidar
2016 Pyroman
Vítejte v Norsku!
2014 Náplava
Slepá
2012 Téměř chlap
2011 Babycall
Skogens dyp
2010 Happy, Happy
Limbo
2009 Engelen
2007 Pět lží
2005 Izzat
Tommyho peklo
2003 Number One (TV film)
2002 Elina
1998 Ivar Kreuger (TV film)
1997 Kärlek och hela alltihopa

TV seriály

2020 Krvavá jízda (TV seriál)
Strašný spisovatel (E03)
2018 Ingen utan skuld (TV seriál)
Cannot Be Undone (E08)
Not Animals (E07)
Someone Will Pay (E04)
další epizody (4)
2016 Bez poskvrny (TV seriál)
Morderen (S02E08)
Sviket (S02E07)
Jakten (S02E06)
další epizody (8)
2015 Bez poskvrny (TV seriál)
Zmařený život (S01E10)
Důkaz (S01E09)
Samé lži (S01E08)
další epizody (10)
2014 Struggle for Life (TV seriál)
2012 Lilyhammer (TV seriál)
2003 De drabbade (TV seriál)
2002 Spung (TV seriál)
1999 Ett litet rött paket (TV seriál)
1998 S:t Mikael (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky