foto

Ondřej Malý

  • nar. 15.7.1991 (29 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Ondřej Malý se narodil 15. července 1991 v Ostravě. Mezi jeho koníčky patřil florball a hra na kytaru než zjistil, že ho baví herectví. Chodil na zpěv, kde ho paní Eliška Papová přesvědčila, aby šel na hereckou konzervatoř, což také udělal.

V 17 letech natočil s režisérem Tomášem Krejčím svůj první film FREDY A ZLATOVLÁSKA. Podle kritiků nedosáhl film dobrého hodnocení, ale Ondřej Malý je i tak za tuto zkušenost velmi rád.

Tomáš Krejčí ho poté obsadil do jedné z hlavních rolí v prvním českém animovaném fantasy filmu POSLEDNÍ Z APORVERU, kterého se dočkáme v polovině roku 2011. Ve filmu bylo použito přes 1 650 vizuálních efektů, což je rekord české kinematografie, takže se určtě máme na co těšit.

S režisérem Pavlem Jandourkem také natočil hlavní roli Počátačového mága "Milana Doubravy" v sedmidílném seriálu ze školního prostředí pod pracovním názvem "Gymplíz", který už nyní běží každy pátek ve 20:00 na ČT 1 jako 4TEENS. Seriál se točil přes rok. Poběží na ČT 1 v podvečerních hodinách. V seriálu si zahrál s takovými tvářemi jako jsou Miroslav Etzler, Miroslav Táborský, Pavel Zedníček či Lucie Vondráčková.

Nepleťmě si ho s Ondřejem Malým narozeným v roce 1966.

HEAVYrun

Herecká filmografie

Filmy

2020 Poslední z Aporveru
2013 Maturita
2008 Fredy a Zlatovláska (TV film)

TV seriály

2020 sKORO NA mizině (TV seriál)
Profík (E02)
Došly prachy (E01)
2011 4teens (TV seriál)
Byla to soda (E07)
Ples (E06)
Lyžák (E05)
další epizody (7)

Dokumentární

2015 Nekonečný příběh Posledního z Aporveru

Divadelní záznam

2017 Slyšení (divadelní záznam)

Host

TV pořady

1993 Dobré ráno (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky