foto

Mireille Enos

  • nar. 22.9.1975 (43 let)
    Houston, Texas, USA

Biografie

Mireille Enos se narodila 22. září roku 1975 v Houstonu, ve státě Texas, jako čtvrté z pěti dětí ve francouzsko-americké rodině. Mireille strávila své mládí v Houstonu, kde po vzoru svých sourozenců navštěvovala střední školu herectví a výtvarných umění. Po ukončení střední školy studovala na Brigham Young University - největší náboženské univerzitě ve Spojených státech. Následně žila deset let v New Yorku, kde byla za ztvárnění role Honey v Broadwayském představení Who's Afraid of Virginie Woolf v roce 2005 nominována na cenu Tony Award for Best Performance by a Featured Actress in a Play. V roce 2008 se provdala za herce Alana Rucka (Spin City, Cougar Town, Heuréka), se kterým žije dodnes a společně vychovávají dceru Vesper Vivianne Ruck (nar. 23. září 2010).

K televizní kariéře Mireille nutno zmínit, že se mj. objevila v epizodách seriálů SEX AND THE CITY, SHARK, CSI: MIAMI, CROSSING JORDAN, LIE TO ME, v letech 2007 – 2010 ztvárnila roli dvojčat Kathy a Jodeen Marquart v sériálu z produkce HBO BIG LOVE.

Zásadní zlom v její kariéře odstartuje role charismatické, umanuté detektivky Sarah Linden v seriálu THE KILLING, kde jí skvěle sekunduje herecký partner Joel Kinnaman. Za tuto roli si Mireille vyslouží nominace na prestižní ceny Emmy, Golden Globe Awards i Critics' Choice Television Awards, ačkoli ani jednu z těchto nominací nepromění, role ji katapultuje na velké plátno v podobě vedlejší role v gangsterce GANGSTER SQUAD (2012), a následně hlavní role po boku Brada Pitta v očekávaném trháku WORLD WAR Z (2013) v režii Marca Forstera natočeném na motivy stejnojmenné novely Maxe Brookse.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Behold My Heart
Má večeře s Hervém (TV film)
The Lie
2017 Never Here
2016 Katie se loučí
2014 Queen of the Night
Sabotáž
Zůstaň se mnou
2013 Gangster Squad – Lovci mafie
Světová válka Z
Wild Horses
Ďáblův uzel
2001 Animální přitažlivost
1996 Face of Evil (TV film)
1994 Zrazené děti (TV film)

TV seriály

2019 Hanna (TV seriál)
Utrax (S01E08)
Road (S01E07)
Mother (S01E06)
další epizody (8)
2018 Philip K. Dick's Electric Dreams (TV seriál)
Father Thing (E10)
2017 The Catch (TV seriál)
The Mockingbird (S02E10)
The Knock-Off (S02E08)
The Hard Drive (S02E06)
další epizody (8)
2016 The Catch (TV seriál)
The Wedding (S01E10)
The Happy Couple (S01E09)
The Package (S01E08)
další epizody (10)
2014 Zločin (TV seriál)
Eden (S04E06)
Truth Asunder (S04E05)
Dream Baby Dream (S04E04)
další epizody (6)
2013 Zločin (TV seriál)
The Road to Hamelin (S03E12)
From Up Here (S03E11)
Six Minutes (S03E10)
další epizody (12)
2012 Zločin (TV seriál)
Co vím (S02E13)
Kluk, nebo holka (S02E12)
Buldok (S02E11)
další epizody (13)
2011 Zločin (TV seriál)
Sestup Orfeův (S01E13)
Orfeus (S01E12)
Pohřešovaný (S01E11)
další epizody (13)
2010 Velká láska (TV seriál)
Konec světa (S04E09)
Úniková cesta (S04E08)
Krevní msta (S04E07)
další epizody (7)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Nelehká volba (S01E10)
Velká láska (TV seriál)
Temnota (S03E09)
Na hraně (S03E08)
Bojuj nebo uteč (S03E07)
další epizody (8)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Krize identity (S08E03)
2008 Médium (TV seriál)
Drowned World (S04E16)
Vražedná čísla (TV seriál)
Poslední hra (S04E15)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Osudový zásah (S06E20)
2007 Velká láska (TV seriál)
Sláva průkopníkům (S02E12)
Jsem, jaká jsem (S02E11)
Nejšťastnější děvče (S02E10)
další epizody (6)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
Žralok (TV seriál)
Dial M for Monica (S01E09)
2004 Zachraň mě (TV seriál)
Mom (S01E11)
2002 Beze stopy (TV seriál)
2001 Drzá Jordan (TV seriál)
The Education of Max Bickford (TV seriál)
2000 Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Sex ve městě (TV seriál)
Nedostatky (S02E15)

Dokumentární

1988 American Experience (TV seriál)

Host

TV pořady

2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(38)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace