foto

Jeff Beal

  • nar. 20.6.1963 (54 let)
    Hayward, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jeff Beal se narodil 20. června 1963 v Haywardu v Kalifornii. Jeff pracuje jako tvůrce hudby pro filmy, seriály a nebo také koncertní sály. Hudbě se začal věnovat už ve 3. třídě na Základní škole, kde začal chodit se svým otcem na kurzy do školy Castro Valley's Marshall Elementary School, kde se naučil hrát na trumpetu.

Své první dílo složil pro Oakland Youth Symphony Orchestra, když studoval na Střední umělecké škole Castro Valley High School. Jeho učitel Kent Nagano nechal Jeffa zkombinovat jeho milovaný jazz spolu s orchestrálním doprovodem a z toho vznikly klasické rysy pro pozdější Jeffovu hudbu. Po Střední škole šel na Vysokou školu do Eastman School of Music, kde studoval obor skladatelství a hru na trumpetu. V roce 1985 školu úspěšně dokončil a dosáhl bakalářského titulu.

Na Vysoké škole se seznámil s jeho budoucí manželkou Joan Beal, která se učila sopránovou zpěvačkou. Po svatbě se odstěhovali do New Yorku a tam začal Jeff svoji jazzovou kariéru. V roce 1987 vydal se svou skupinou své první album nazvané "Liberation", s tím prorazil a stal se slavným. Vydal už více jak 10 alb a dodnes je stále aktivním skladatelem.

V polovině 90. let se přestěhoval do Los Angeles a začal skládat skladby pro filmy a seriály. Ze začátku skládal pro méně známé filmy a seriály a později dostal možnost ukázat svůj talent u filmu Pollock. Po tomto filmu se dostal poprvé před oči kritiků. Od roku 2001 byl nominován na 12 cen Emmy, z toho 3 vyhrál. 1. cenu vyhrál v roce 2002 za tvorbu k vysílání Zimních olympijských her, 2. cenu v roce 2003 za hlavní znělku k seriálu Monk a 3. cenu v roce 2007 za epizodu Battleground v seriálu Nightmares & Dreamscapes.

Marek "anyonecek" Němec

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 Shock and Awe
2016 The Sweet Life
2015 Jesse Stone: Ztracen v Paradise (TV film)
2014 After
Big Driver (TV film)
2013 He's Way More Famous Than You
The Hyperglot
2012 Hello Herman
Jesse Stone: Bludiště pochybností (TV film)
Little Red Wagon
2011 Jesse Stone: Ztracená nevinnost (TV film)
Session
Wilde Salome
Za tabulí (TV film)
2010 Jesse Stone: Bez výčitek (TV film)
Once Fallen
2009 Georgia O'Keeffeová (TV film)
Jesse Stone: Tenký led (TV film)
Loving Leah (TV film)
Pes jménem Krismes (TV film)
2008 Appaloosa
Čtyřicítka na krku (TV film)
Děvče od sousedů (TV film)
Kšeft
Who Do You Love
2007 Byl to tichý muž
Jesse Stone: Radikální změna (TV film)
Ping Pong Playa
Valley of Light, The (TV film)
Where God Left His Shoes
2006 Hide & Seek
Jesse Stone: Nový začátek (TV film)
Jesse Stone: Smrt v jezeře (TV film)
The Situation
The Water Is Wide (TV film)
Úžasný den (TV film)
2005 Chladnokrevný Stone (TV film)
Zásnubní prsten (TV film)
2004 Anděl strážný (TV film)
Generál Eisenhower (TV film)
Jak jsme vyrůstali (TV film)
Láska všechno překoná (TV film)
2003 Dvanáctimílová cesta (TV film)
2002 Hra o čas
Od dveří ke dveřím (TV film)
Rozsudek (TV film)
Souboj o vše (TV film)
Tajný život (TV film)
Work in Progress, A
2001 Gentleman's Game, A
2000 Mambo Café
Pollock
1999 Harlem Aria
Posedlost Ayn Randové
1998 The Get
1997 Lies He Told (TV film)
V záběru
1996 Nepřípustný nátlak (TV film)
Síla 98
Utajená svatba
1994 Dokonalé spiknutí (TV film)
Mafiánský synek
Ocelová aréna
Plot mezi světy
1988 Cheap Shots

TV seriály

2017 Dlouhá cesta domů (TV seriál)
Bouře (E02)
Válka (E01)
Gypsy (TV seriál)
Driftwood Lane (E03)
Morgan Stop (E02)
The Rabbit Hole (E01)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 65 (S05E13)
Chapter 64 (S05E12)
Chapter 63 (S05E11)
další epizody (6)
2016 Domek z karet (TV seriál)
Chapter 52 (S04E13)
Chapter 51 (S04E12)
Chapter 50 (S04E11)
další epizody (11)
2015 The Dovekeepers (TV seriál)
Domek z karet (TV seriál)
Chapter 39 (S03E13)
Chapter 38 (S03E12)
Chapter 37 (S03E11)
další epizody (13)
2014 Domek z karet (TV seriál)
Chapter 26 (S02E13)
Chapter 25 (S02E12)
Chapter 24 (S02E11)
další epizody (13)
2013 Domek z karet (TV seriál)
Chapter 13 (S01E13)
Chapter 12 (S01E12)
Chapter 11 (S01E11)
další epizody (13)
2011 Luck (TV seriál)
2007 V síti CIA (TV seriál)
Řím (TV seriál)
Pokud jde o tvého otce... (S02E10)
Žádný bůh nezastaví hladového člověka (S02E09)
Nezbytný výmysl (S02E08)
další epizody (10)
2006 Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King (TV seriál)
Ošklivka Betty (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
Řím (TV seriál)
Únorové kalendy (S01E12)
Kořist (S01E11)
Slavnost (S01E10)
další epizody (12)
Carnivale (TV seriál)
New Canaan (S02E12)
Před New Canaanem (S02E11)
Cheyenne (S02E10)
další epizody (12)
2004 Trace Evidence: The Case Files of Dr. Henry Lee (TV seriál)
2003 Carnivale (TV seriál)
A toho dne... (S01E12)
Den smrti (S01E11)
Stržen hněvem (S01E10)
další epizody (12)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a letadlo (S01E12)
Pan Monk a rusovlasý cizinec (S01E11)
Pan Monk a zemětřesení (S01E10)
další epizody (12)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
1998 Doktoři z L. A. (TV seriál)
Ze Země na Měsíc (TV seriál)
1997 Nothing Sacred (TV seriál)
1951 Hallmark Hall of Fame (TV seriál)

Dokumentární

2017 Boston
Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu
2016 ForEveryone.Net
Weiner
2014 And the Oscar Goes To... (TV film)
2013 Černý zabiják
Elizabeth Taylor a bitva o amfAR
Spirit of the Marathon II
2012 Královna Versailles z Las Vegas
2011 Last Call At The Oasis
2007 Protagonist
Příběh Pixaru
Spirit of the Marathon
2005 Emmanuel's Gift
2004 Buried Secret of M. Night Shyamalan, The (TV film)
In the Realms of the Unreal
2002 Nářek sněžného lva
No Distance Too Far
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace