foto

Dot-Marie Jones

  • nar. 4.1.1964 (54 let)
    Turlock, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dorothy-Marie "Dot" Jones (narozena 4. ledna 1964 v Turlocku, Kanada) je atletka a televizní herečka. Navštěvovala Kalifornskou státní univerzitu Fresno kde překonávala rekordy ve vrhu koulí. Dorothy je také 15 násobná světová mistrině v ruční páce. V současné době má peroidickou roli v muzikálu GLEE jako Shannon Beiste, pro kterou byla nominovaná na EMA Awards 2011 za Nejlepší hostující herečku.

Dorothy, která tenkrát neměla o herectví vůbec zájem, se účastnila kulturistické soutěže Shirley Eson American Gladiators. Také měla nabídku na kariéru profesionální wrestlerky, tu ale odmítla se slovy, že je to "až moc falešné a nahrané".

Její první role byla v seriálu KNIGHTS AND WARRIORS, který byl ukončený hned po první sezóně. Poté následovalo několik malých rolí v televizních seriálech. To vše mezi lety 1990-2000. Zatím co byla už tak trochu herečkou, stále se účastnila mistrovství v páce. V roce 1995 její bisepsy měří 44,45 cm.

Její první větší role po Knights and Warriors byla v populárním sitkomu ŽENATÝ SE ZÁVAZKY. Tam se v titulkách objevila již pod pseudonymem "Dot". Objevila se v pěti epizodách druhé sezóny. Další zlom její kariéry nastal v dětské show LIZZIE MCGUIRE, kde hrála trenérku Kelly. Od té doby se objevila v populárních show jako jsou PLASTICKÁ CHIRURGUE S.R.O, ZOUFALÉ MANŽELKY, ÚTĚK Z VĚZENÍ a mnoho dalších.

Dot Jones se stala fanynkou Glee a začla spolupracovat se spolutvůrcem této show, který jí obsadil do role trenérky Shannon Beiste. Hrála i v několika filmech jako DOKTOR FLASTR, POKREVNÍ BRATŘI, HOLKY V BALÍKU a její zatím poslední filmový projekt je ZKAŽENÁ ÚČA.

LentilleLily

Herecká filmografie

Filmy

2019 3 from Hell
2018 Dead Women Walking
Hurricane Bianca: From Russia with Hate
Rag Doll
2017 I'm OK
2016 Manic (TV film)
2013 White T
2009 Prison Break: The Final Break (TV film)
2008 Columbus Day
Pretty/Handsome (TV film)
2007 Expert na vraždu: Vražda na fakultě (TV film)
2006 Falešný casting
Holky v balíku
Pucked
The Enigma with a Stigma
2005 Mladý pilot
2003 Trash (TV film)
2002 Stray Dogs
1999 Pokrevní bratři
1998 Doktor Flastr
1995 Courtyard, The (TV film)
Teror v ženské věznici

TV seriály

2017 Doubt (TV seriál)
Top Dog/Underdog (E08)
Teachers (TV seriál)
In Security (S02E09)
American Horror Story (TV seriál)
Valerie Solanas Died for Your Sins: Scumbag (S07E07)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Hledá se Fizbo (S08E15)
2016 Jane the Virgin (TV seriál)
Chapter Forty-Eight (S03E04)
2015 Glee (TV seriál)
Dreams Come True (S06E13)
We Built This Glee Club (S06E11)
The Rise and Fall of Sue Sylvester (S06E10)
další epizody (8)
2014 Glee (TV seriál)
Trio (S05E10)
Frenemies (S05E09)
2013 Glee (TV seriál)
Previously Unaired Christmas (S05E08)
The Quarterback (S05E03)
Sweet Dreams (S04E19)
další epizody (5)
2012 Tři kluci a nemluvně (TV seriál)
Glee (TV seriál)
Glee, Actually (S04E10)
Dynamic Duets (S04E07)
The Role You Were Born to Play (S04E05)
další epizody (9)
2011 Glee (TV seriál)
Políbila jsem dívku (S03E07)
Souboj (S03E06)
Poprvé (S03E05)
další epizody (10)
2010 Glee (TV seriál)
Vánoce (S02E10)
Furt (S02E08)
Suplentka (S02E07)
další epizody (7)
Město žen (TV seriál)
Co děláš v mým životě? (S01E16)
2009 Deset důvodů, proč tě nenávidím (TV seriál)
Sestra Hawthornová (TV seriál)
Venice the Series (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konečně volní (S04E24)
Ta stará koule na řetězu (S04E23)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Není těžké zemřít, když víte, že jste žili (S05E19)
2008 Mentalista (TV seriál)
2007 iCarly (TV seriál)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Frankovo děvče (S03E06)
2006 Muži na stromech (TV seriál)
Pepper Dennis (TV seriál)
2005 Sladký život Zacka a Codyho (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
2002 Birds of Prey (TV seriál)
George Lopez (TV seriál)
She Spies (TV seriál)
2001 Deník zasloužilé matky (TV seriál)
Lizzie McGuire (TV seriál)
My Wife and Kids (TV seriál)
Svět podle Jima (TV seriál)
2000 Strip Mall (TV seriál)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Cold Hearts (S06E17)
1998 One World (TV seriál)
1997 Dharma & Greg (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
Roseanne-Feld (S09E20)
1996 Boston Common (TV seriál)
Tracey Takes On... (TV seriál)
1995 Can't Hurry Love (TV seriál)
Cybill (TV seriál)
In the House (TV seriál)
Night Stand (TV seriál)
The Naked Truth (TV seriál)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Slabší pohlaví (S10E06)
Církev NeMadam (S10E04)
1994 On Our Own (TV seriál)
Plný dům (TV seriál)
Přísně tajné (S08E04)
Ženatý se závazky (TV seriál)
Práce zasraná (2. část) (S09E06)
Práce zasraná (1. část) (S09E05)
Kellyin beďar (S09E03)

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)
2011 The Glee Project (TV pořad)
2008 Strašidelné příběhy celebrit (TV pořad)
2006 Svět hledá superhrdinu! (TV pořad)
2005 Queer Edge with Jack E. Jett & Sandra Bernhard (TV pořad)

Producentská filmografie

Filmy

2018 Rag Doll

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace