foto

Rebeka Poláková

  • nar. 10.1.1986 (34 let)
    Bratislava, Československo

Biografie

Rebeka sa narodila 10. januára 1986. Je dcérou režiséra Romana Poláka a publicistky Žarky Ambrušovej-Polákovej. Ako dieťa bola skôr introvertnej povahy, ktorú zaujímala najmä archeológia. Navštevovala tanečné a výtvarné krúžky ale v žiadnej z týchto činností sa dostatočne nenašla. Napriek svojej introvertnej povahe sa prihlásila na Bratislavské Konzervatórium, čím prekvapila nie len seba ale aj blízke okolie vrátane svojho otca. Podľa jej vlastných slov ju herectvo otvorilo aj ako človeka.

Neskôr sa začala objavovať v divadle Astorka Korzo '90 už počas štúdia na Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Následne po skončení štúdia dostala dlhodobé angažmán a predstavila sa napriek mladému veku vo veľkom množstve predstavení. Hosťovala taktiež v divadle Aréna. Okrem divadelných dosiek ju diváci mohli vidieť v na naše pomery veľmi úspešnom Slovenskom filme Únos (2017) či seriáli Za sklom (od r. 2016).

Medzi jej záľuby patria najmä dlhé prechádzky, vďaka ktorým má veľmi dobre zmapované všetky uličky bratislavského starého mesta. Sama sa považuje za kaviarenský tip, preto ju fanúšikovia nájdu skôr pri čítaní knihy v kaviarni s hrnčekom v ruke než pri športe.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2020 Anatomie zrady (TV film)
2019 Marie Terezie II (TV film)
2017 Idiot (studentský film)
Marie Terezie (TV film)
Toto nie je o nás
Únos
2016 Agáva
2015 Čistič
2014 Amore mia (studentský film)
Chlapec, ktorý blúdil mestom (studentský film)
2011 Cigán
2009 Otec (studentský film)
2007 Poločas rozpadu

TV seriály

2020 Pán profesor (TV seriál)
2018 Milenky (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (6)
Semafor (TV seriál)
Zvukárčina, ťažká drina (E08)
Umelec (E07)
Za sklem (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 2 (S02E02)
2017 1890 (TV seriál)
Víno a voda (E03)
Krev a mléko (E02)
Za sklem (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
2016 Za sklem (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
další epizody (8)
2015 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 3 (S01E03)
Epizoda 1 (S01E01)
2014 Dr. Ema (TV seriál)
Vdova (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2013 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Epizoda 4 (S02E04)
Epizoda 3 (S02E03)
Epizoda 1 (S02E01)
2012 Búrlivé víno (TV seriál)
2011 GYMPEL.TV (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)

Divadelní záznam

2018 Letmý sneh (divadelní záznam)
2017 Idiot (divadelní záznam)
2016 Tolstoj a peniaze (divadelní záznam)
2014 Gazdova krv (divadelní záznam)