foto

Richard Madden

  • nar. 18.6.1986 (30 let)
    Elderslie, Renfrewshire, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rodiče tohoto skotského herce se jmenují Pet a Richard. Narodil se nedaleko Glasgow, kde navštěvoval PACE Youth Theatre a vystudoval Royal Scottish Academy of Music and Drama. Ještě jako student hrál Romea v divadelní hře Romeo a Julie v Globe Theatre v Londýně. Objevil se na scéně National Theatre of Scotland a Royal Shakespeare Company.

Jako filmový herec debutoval ve snímku SPOLUVINA, kde hrál chlapce, který byl obětí znásilnění. Pak následovaly seriály BARMY AUNT BOOMERANG a po delší odmlce HOPE SPRINGS a SIRENS. Asi nejvíce se do povědomí diváků tento mladý herecký talent zapsal rolí Robba Starka v seriálu HRA O TRŮNY.

Má dvě sestry, Caru a Lauren. Miluje film, divadlo a rád jezdí na koni. Momentálně natáčí film SONGBIRD, který vzniká podle stejnojmenného románu Sebastiana Faulkse.

Bára "sidda" M.

Herecká filmografie

Filmy

2017 Oasis (TV film)
2016 Den dobytí Bastily
Romeo a Julie (divadelní záznam)
2015 Group B (studentský film)
Lady Chatterley's Lover (TV film)
Popelka
2013 Une Promesse
2012 Ptačí zpěv (TV film)
2011 Gauneři
In Love with Shakespeare (TV film)
2010 Chatroom
Neobyčejný život Boy George (TV film)
2000 Spoluvina

TV seriály

2016 Medici: Masters of Florence (TV seriál)
2014 Klondike (TV seriál)
2013 Hra o trůny (TV seriál)
Deště Kastameru (S03E09)
O medvědovi a krásné panně (S03E07)
Cesta vzhůru (S03E06)
další epizody (7)
2012 Hra o trůny (TV seriál)
Valar Morghulis (S02E10)
Princ ze Zimohradu (S02E08)
Muž beze cti (S02E07)
další epizody (6)
2011 Hra o trůny (TV seriál)
Oheň a krev (S01E10)
Baelor (S01E09)
Bodej ostrým koncem (S01E08)
další epizody (8)
Sirens (TV seriál)
2009 Hope Springs (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace