foto

Danny John-Jules

  • nar. 16.9.1960 (57 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Danny John-Jules se narodil v roce 1960 v Londýně. Začínal jako tanečník a zpěvák, ve svých 17 letech se poprvé objevil v pořadu SCUM. Počátkem osmdesátých let spojil tančení a zpěv a účinkoval v muzikálech (např: STARLIGHT EXPRESS. Účinkoval navíc ve slavném londýském divadle Old Vic. Zpíval se skupinou Wham a také s Davidem Bowiem, s kterým k filmu LABYRINT nazpíval soundtrack. Ve filmu MALÝ ZÁMEK HRŮZ ho zahlédneme v roli zpěváka na ulici.

Svou životní roli získal po objevení Paulem Jacksonem v seriálu ČERVENÝ TRPASLÍK. Zahrál si zde památného fešáka Kocoura, kterého zpočátku nezajímá nic jiného, než on sám, jídlo, spánek a zase jen on sám. Postupně se začleňuje do kolektivu a stane se z něj hlavní pilot Kosmika. Jules vydrží spolu s Craigem Charlesem jako jediný po celých 11 let u Trpaslíka ve své roli ve všech 52 dílech.

Po seriálu a během něj účinkoval v několika show a pořadech s Trpaslíkem souvisejících. Po Trpaslíkovi si zahrál upíra v BLADE 2, kde hrál hlavní roli Wesley Snipes. Poté se podílel na několika menších projektech, a proto jeho největší rolí zůstává Kocour V ČERVENÉM TRPASLÍKU. Doufejme, že své brilantní výkony zopakuje i v několikrát odloženém RED DWARF MOVIE.

Martin "gogos" Prokeš

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Rapture
2013 Voodoo Magic
2012 The Grind
2010 Informátorka
2008 Sucker Punch
2007 Underground
2006 A Goat's Tail
2002 Blade 2
Sleep
1998 Red Dwarf 8: Byte 1
Red Dwarf 8: Byte 2
Red Dwarf 8: Byte 3
Sbal prachy a vypadni
1995 Red Dwarf: Smeg Outs
1994 Red Dwarf: Smeg Ups
1991 Amnesty International's Big 30 (divadelní záznam)
London Kills Me
1986 Labyrint
Malý krámek hrůz
1979 Spodina
1977 Scum (TV film)

TV seriály

2017 Smrt v ráji (TV seriál)
Murder in the Polls (S06E08)
The Seven-Year Mystery (S06E07)
Man Overboard – Part Two (S06E06)
další epizody (8)
Červený trpaslík (TV seriál)
Skipper (S12E06)
M-Corp (S12E05)
Mechocracy (S12E04)
další epizody (6)
2016 Smrt v ráji (TV seriál)
Flames of Love (S05E08)
The Blood Red Sea (S05E07)
Dishing Up Murder (S05E06)
další epizody (8)
Červený trpaslík (TV seriál)
Can of Worms (S11E06)
Krysis (S11E05)
Officer Rimmer (S11E04)
další epizody (6)
2015 Smrt v ráji (TV seriál)
Unlike Father, Unlike Son (S04E08)
She Was Murdered Twice (S04E07)
The Perfect Murder (S04E06)
další epizody (8)
2014 Smrt v ráji (TV seriál)
Rue Morgue (S03E08)
The Man with the Golden Gun (S03E07)
The Early Bird (S03E06)
další epizody (8)
2013 Smrt v ráji (TV seriál)
A Deadly Party (S02E08)
A Stormy Occurrence (S02E07)
A Dash of Sunshine (S02E06)
další epizody (8)
2012 Červený trpaslík (TV seriál)
Začátek (S10E06)
Milý Dave (S10E05)
Zapletení (S10E04)
další epizody (6)
2011 Pointless Celebrities (TV seriál)
Smrt v ráji (TV seriál)
Amongst Us (S01E08)
Music of Murder (S01E07)
An Unhelpful Aid (S01E06)
další epizody (8)
2009 Starhyke (TV seriál)
Červený trpaslík (TV seriál)
Zpátky na Zemi, část třetí (S09E03)
Zpátky na Zemi, část druhá (S09E02)
Zpátky na Zemi, část první (S09E01)
2007 M.I.High (TV seriál)
2002 Story Makers, The (TV seriál)
1999 Červený trpaslík (TV seriál)
Jenom sympaťáci... (S08E08)
Pete (2. část) (S08E07)
Pete (1. část) (S08E06)
další epizody (8)
1997 Červený trpaslík (TV seriál)
Nanarchie (S07E08)
Epidém (S07E07)
Žádná legrace (S07E06)
další epizody (8)
1995 Demon Headmaster, The (TV seriál)
1993 Červený trpaslík (TV seriál)
Mimo realitu (S06E06)
Rimmerosvět (S06E05)
Polymorf II - Emocuc (S06E04)
další epizody (6)
1992 Parallel 9 (TV seriál)
The Tomorrow People (TV seriál)
Červený trpaslík (TV seriál)
Návrat do reality (S05E06)
Démoni a andělé (S05E05)
Karanténa (S05E04)
další epizody (6)
1991 Červený trpaslík (TV seriál)
Roztavení (S04E06)
Jiná dimenze (S04E05)
Bílá díra (S04E04)
další epizody (6)
1989 Maid Marian and Her Merry Men (TV seriál)
Červený trpaslík (TV seriál)
Poslední den (S03E06)
Fotostroj času (S03E05)
Výměna těl (S03E04)
další epizody (6)
1988 Červený trpaslík (TV seriál)
Paralelní vesmír (S02E06)
Queeg (S02E05)
Škvíra ve stázi (S02E04)
další epizody (12)

Dokumentární

2016 Under the Radar: The Mike Edmonds Story
2009 Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (TV film)
2004 Red Dwarf: Dwarfing USA
2003 Red Dwarf: Building a Better Universe - A Tribute to Mel Bibby
Red Dwarf: Hattie's DJ Diary
1998 'Red Dwarf' A-Z (TV film)
1975 Seven Green Bottles

TV pořady

1998 Can't Smeg Won't Smeg (TV pořad)
Universe Challenge (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace