foto

Syllas Tzoumerkas

  • nar. 1978
    Soluň, Řecko

Biografie

Syllas Tzoumerkas (1978, Soluň) studoval divadelní a filmovou režii a herectví v Athénách, Utrechtu a New Yorku. Natočil krátké snímky The Devouring Eyes (Official selection-Cinéfondation, MFF Cannes 2001; zvláštní ocenění poroty studentské sekce na MFF Karlovy Vary 2001) a Rain (Nejlepší krátký film – Řecké filmové ceny 2002) a režíroval televizní dokumentární seriály Obálky (Fakeli) a Zákulisí (Paraskinio), vysílané v hlavním čase. Jako herec spolupracoval s uznávanými divadelními společnostmi, jako je například Blitz Ensemble and the Erasers, a podílel se na filmu Zmařené mládí (2011) Arjyrise Papadimitropoulose a Jana Vogela. Jeho celovečerní debut Domovina měl světovou premiéru v sekci Týden kritiky na MFF v Benátkách 2010, do řeckých kin byl uveden na podzim 2010 a byl vybrán na filmové festivaly v Tallinu, Göteborgu a Istanbulu.

46. MFF Karlovy Vary

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2020 Fysarmonika Man
Monday
2016 Slunce života
2014 Maasai
2013 Věčný návrat Adonise Paraskevase

Dokumentární

1978 Paraskinio (TV seriál)

Režijní filmografie

Filmy

2019 Zázrak Sargasového moře
2014 Výbuch
2010 Domovina
2002 Vrohi

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky