foto

Leszek Wosiewicz

  • nar. 1.11.1947 (70 let)
    Radomysl Wielkopolski, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Leszek Wosiewicz (1947) absolvoval psychologii na univerzitě v Krakově (1975) a režii na PWSFTViT v Lodži (1979). Působí na Slezské univerzitě v Katovicích, věnuje se i divadelní režii, adaptuje díla světové klasiky. Získal významné ceny za dokumenty Przypadek Hermana Palacza (Případ Hermana Topiče, 1986) a Przełamując ciszę (Přelamujíc ticho, 2002). Natočil hrané filmy Smak wody (Chuť vody, 1980) a Wigilija '81 (Štědrý večer '81, 1982). Za snímek Kornblumenblau (1988), neuvěřitelný příběh šťastného přežití koncentračního tábora, získal Cenu Andrzeje Munka, Cenu za režii v Gdyni a Cenu za debut v Koszalinu. Následovaly filmy Cynga (1991), Kroniki domowe (Domácí kroniky, 1997) a úspěšné TV seriály Przeprowadzki (Stěhování, 2000–2001) a Klinika samotnych serc (Klinika osamělých srdcí, 2005).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2013 Był sobie dzieciak
2005 Kavárna na rozcestí
1997 Kroniki domowe
1992 Cynga
1988 Kornblumenblau

TV seriály

2005 Klinika samotnych serc (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Střihačská filmografie

Kameramanská filmografie

Filmy

2013 Był sobie dzieciak

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace