foto

Marián Čurko

  • nar. 1973
    Košice, Československo

Biografie

Marián Čurko je slovenský hudobný skladateľ, aranžér a hudobník. Narodil sa v roku 1973 v Košiciach. V roku 1998 ukončil VŠMU v Bratislave – odbor filmová réžia. So svojou manželkou vychovávajú päť detí.

Pracuje vo svojom vlastnom nahrávacom štúdiu, kde sa profesionálne venuje komponovaniu hudby do reklamných spotov, zvukovému dizajnu televíznych staníc, relácií a seriálov. Produkuje hudobný dizajn webových stránok a počítačových hier, hudobne sa podieľa aj na divadelných hrách a venuje sa vytváraniu hudby na rôzne účely, napr. firemné akcie a pod.

V poslednej dobe je známy najmä účinkovaním v známej TV relácii Partička, kde má na starosti hudbu. Je povestný tým, že na každé predstavenie nosí iný prevlek.

Matúš "Sufferer" Franko

Skladatelská filmografie

Filmy

2019 Za dverami
2017 Toto nie je o nás
2016 Karolovo posolstvo
2004 Prirodzená smrť
1997 Plavání (studentský film)

TV seriály

2020 Kavej: Z východu na západ (TV seriál)
Pátek třináctého (E23)
Offline (E22)
Východniarske divadlo (E21)
další epizody (15)
2019 Kavej: Z východu na západ (TV seriál)
Ježiško existuje? (E08)
Super appka (E07)
Brigáda vs. svadba (E06)
2015 Bezdružice (TV seriál)
Al Capone (E12)
Já rasisty nikdy neměl rád (E11)
Kájínek (E10)
další epizody (12)
Kolabs (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 10 (E10)
další epizody (12)
2009 Profesionálové (TV seriál)
2008 Panelák (TV seriál)
Áno, miláčik! (TV seriál)
2006 Mafstory (TV seriál)
2005 Medzi nami (TV seriál)
1999 Zborovňa (TV seriál)
1997 Duchovia (TV seriál)

Dokumentární

2020 Slovenský panteón: Milan Rastislav Štefánik (TV film)
2019 Kráľovná neba na hore Butkov
2013 Sametoví teroristé
2011 Děvínský masakr
2008 Storočie hokeja
2007 42 (TV film)
1995 Cesta fotografa

TV pořady

2018 OTO 18. ročník (TV pořad)
2017 Zem spieva (TV pořad)
2014 Kredenc (TV pořad)
2012 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
2011 Partička (TV pořad)
2009 Partička (TV pořad)
2008 Fidlibum (TV pořad)
2007 5 proti 5 (TV pořad)
2005 Miliónový tanec (TV pořad)
Pošta pro tebe (TV pořad)
2004 Dievča za milión (TV pořad)

Herecká filmografie

Filmy

2000 Hana a její bratři
1995 ...kone na betóne

TV seriály

2005 Rodinné tajomstvá (TV seriál)

Hudební videoklipy

2012 Los Rotopedos: Moscau (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2019 Parta z penzionu (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
1999 DKP (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(35)