Reklama

Reklama

Razaaq Adoti

Razaaq Adoti

nar. 27.06.1973 (50 let)
Londýn, England, Velká Británie

Biografie

Angličan s nigerijskými kořeny Razaaq Adoti se narodil 27.června 1973. Vystudoval prestižní Central School of Speech and Drama. Mezi slavnější absolventy této university patří například Judi Dench, Jason Isaacs, Martin Freeman či Christopher Eccleston.

Raz jak ho jeho kolegové v hereckých a filmových kruzích oslovují, se od druhé poloviny devadesátých let dostává ze sporadických rolí k zajímavějším projektům v režii známých hollywoodských jmen.

Prvním z velkých snímků, ve kterých se objevil, bylo otrokářské historické drama Amistad (1997), režíroval velikán Steven Spielberg. Další velkoprodukční filmová zkušenost přišla v roce 2001. Razaaq mohl vidět na režisérském křesle dalšího z velikánů a tím nebyl nikdo jiný než Ridley Scott, otec kultovních snímků Vetřelec a Blade Runner.

Z pozice fanoušků libujících si v akčním žánru se mohl více zarýt do paměti v roce 2004, rolí policejního parťáka Jill Valentine. Jednalo se o pokračování zfilmovaného herního hitu Resident Evil: Apocalypsa. Následující rok zůstal věrný akčnímu žánru. Zastřílel si po boku Karla Urbana a Dwaynea Johnsona v dalším herním hitu převedeném na plátna kin Doom.

V roce 2006 přišla opět spolupráce se známým jménem. Byla to spolupráce s akční legendou Jean-Claude van Dammem a to hned ve dvou snímcích Elita armády a Zástupce velitele.

V poslední době působení v dalších filmových rolích tohoto 191 cm vysokého dlouhána poněkud zaostává, za relativně slušně rozjetou kariérou, avšak nejen herectvím je člověk živ a tak se Raz docela úspěšně pohybuje v pozici scénáristy a producenta.

Pavel "upson" Veselý

Herec

Režisér

Filmy
2011

CIS: Las Gidi

Reklama

Reklama