foto

Sylvie Krupanská

  • nar. 1979
    Hodonín, Československo

Biografie

Sylvie Krupanská vystudovala Vyšší odbornou školu hereckou v Praze. První angažmá a prvních 5 profesionálních hereckých let prožila v Západočeském divadle v Chebu. Za roli Agnes v inscenaci „Agnus dei“ (režie Věra Herajtová) získala cenu Foibos.

Od roku 2007 byla osm sezón v angažmá v Divadle Petra Bezruče v Ostravě. V divadle ztvárnila desítky převážně dramatických rolí např. Jenůfa, Mahulena, Bess, Roxana aj. Za roli Bess v inscenaci „Prolomit vlny“ (režie André Hubner Ochodlo) byla v širší nominace na cenu Thálie.

Za dvojroli Kateřiny Earnashawové a Kateřiny Lintonové  v představení „Na Větrné hůrce“ (režie Jan Mikulášek) byla v širší nominaci na cenu Thálie a získala třetí místo v Cenách Alfréda Radoka. Za roli Štěpky v „Petrlolejových lampách“ (režie Martin Františák) byla v širší nominaci na cenu Thálie a získala druhé místo v Cenách divadelní kritiky. 

Je maminkou syna Mikuláše. Od roku 2015 je umělcem na volné noze.

Pegasfilm

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dukla 61 (TV film)
2013 Isabel
2012 Ženy, které nenávidí muže (TV film)
2011 Rodina je základ státu
2009 Evžen Oněgin (divadelní záznam)

TV seriály

2019 Stockholmský syndrom (TV seriál)
2018 Modrý kód (TV seriál)
Když můžu, pomůžu (S02E35)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Klášterní tajemství (S02E07)

Dokumentární

2016 Rozsudek (TV seriál)
Lékařka (S02E13)
2014 Rozsudek (TV seriál)
Náhodný výstřel (S01E05)

Hudební videoklipy

2013 Katarína Knechtová - Isabel (hudební videoklip)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace