foto

Igor Orozovič

  • nar. 7.7.1984 (33 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Igor Orozovič vystudoval Gymnázium Budějovická v Praze a pak byl přijat na Konzervatoř Jaroslava Ježka – obor Muzikálové herectví. Poté vystudoval činoherní herectví na DAMU v Praze. Nyní dokončuje 4. absolventský ročník pod pedagogickým vedením Jaroslavy Adamové, Miroslavy Pleštilové, Michala Pavlaty, Zuzany Sílové a Milana Schejbala. Na škole se zhostil mnoha rolí, např. Tartuffa (Tartuffe), Pelopa (Hippodamie), Dr. Dorna (Racek), Jana (Markéta, dcera Lazarova), Franze Merkla (Kazimír a Karolína).

Mimo školu nastudoval postavu Amína ve hře Svatá země (studio Saint Germain-Rock Café), Ambrože v Kříži u potoka. Autorsky se podílí na textech písní pro Cabaret Calembour, v němž také účinkuje v Divadle Čertovka. V Divadle Ta Fantastika hrál v muzikálu Dáma s kaméliemi roli tanečníka – „Želvák“. Jako Mafián se představil v Komedii omylů na pražských Shakespearovských slavnostech, v Ostravě nastudoval roli Tybalta (Romeo a Julie – letní Shakespearovské slavnosti). V roce 2009 vítězně prošel konkurzem na roli Oidipa v činohře NDM, která byla zároveň jeho pozvánkou do angažmá v NDM.

Filmovou zkušenost získal např. v Anglických jahodách (V. Drha), v nezávislém filmu Bezvětří ad.

Igor Orozovič rád hraje na klavír, tančí, zpívá, skládá hudbu, maluje, umí anglicky, francouzsky a srbsky, vlastní řidičák, měří 181 cm, váží 78 kg a boty nosí č. 43/4.

Ndm.cz

Herecká filmografie

Filmy

2018 Případ dvou sester (TV film)
2017 Milada
2015 Fotograf
Laputa
2014 Zakázané uvolnění
2013 Bella Mia
Nepravděpodobná romance
Touha jménem Einodis (divadelní záznam)
2012 Její pastorkyně (divadelní záznam)
2010 Kazimír a Karolína (divadelní záznam)
Zatímco jsi psal (studentský film)
2008 Anglické jahody

TV seriály

2018 Živé terče (TV seriál)
2017 Polda (TV seriál)
Vyhazovy s. r. o. (S02E08)
Láska na klíč (S02E07)
Školka života (S02E06)
další epizody (8)
2016 Mordparta (TV seriál)
Nevěsta (S01E01)
Polda (TV seriál)
Hvězda nad Prahou (S01E08)
Alibi na míru (S01E07)
Fotbal nemá logiku (S01E06)
další epizody (8)
Rapl (TV seriál)
Smrt na lovu (S01E03)
Křížová cesta (S01E02)
Nástřel (S01E01)
Doktor Martin (TV seriál)
V kurníku (S02E12)
2014 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Jachtklub (S04E04)

TV pořady

2016 Ceny Ministerstva kultury 2016 (TV pořad)
Ceny Thálie 2015 (TV pořad)
2014 Barování pro Činoherní studio v Ústí (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Filmy

2015 Zlatý ruce

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace