foto

Katie Leclerc

  • nar. 6.11.1986 (33 let)
    San Antonio, Texas, USA

Biografie

Katie Leclerc se narodila 6. listopadu 1986 v San Antoniu. Herecké nadání se u ní začalo projevovat už v dětském věku. Na škole se věnovala mnoha aktivitám (basketball, sborový zpěv, tanec), ale herectví se naplno začala věnovat až později.

Objevila se v několika reklamách, ale zlom nastal, když jí byla nabídnuta role v seriálu VERONICA MARS. Poté pokračovala ve spolupráci s televizí a hrála v několika seriálech (FASHION HOUSE, SAINTS & SINNERS, The RICHES, THE EX LIST, THE HARD TIMES OF RJ BERGER). V roce 2009 si zahrála ve filmech FLYING BY a THE INNER CIRCLE.

V současnosti ji můžeme vídat každý týden jako Daphne Vasquezovou v seriálu SWITCHED AT BIRTH. Za roli Daphne byla Katie nominována na cenu TV Breakout Star Teen Choice Awards 2011.

Katie trpí tzv. Menierovým syndromem, jehož hlavními příznaky jsou mimo nevolnost hlavně šelesty, hučení v uších a zhoršení sluchu. Tyto záchvaty se mohou objevovat v (ne)pravidelných intervalech a mohou trvat několik hodin, ale i dní. Katie tedy (jak sama prozradila v jednom z rozhovorů) někdy slyší naprosto perfektně, jindy naopak neslyší vůbec nic. Plynně ovládá znakový jazyk a velmi ráda vaří. Má dva starší sourozence.

Pavlína "alyssa18" Pijáčková

Herecká filmografie

Filmy

2019 A Bride's Revenge (TV film)
Christmas a la Mode
Round of Your Life
2017 Party Boat (TV film)
Psycho In-Law
The Ones
2016 Stars Are Already Dead
2015 Cloudy with a Chance of Love (TV film)
Holiday Breakup
Mesmerized
The Reckoning (TV film)
2013 The Confession (TV film)
2009 Flying By
The Inner Circle

TV seriály

2020 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Sound Off (S17E13)
2019 The Filth (TV seriál)
2017 Confess (TV seriál)
Some Secrets Aren't Ours to Tell (E07)
Every Time He Touches Me (E06)
Secrets Revealed (E05)
další epizody (7)
Záměna (TV seriál)
Long Live Love (S05E10)
The Wolf Is Waiting (S05E09)
Left in Charge (S05E08)
další epizody (10)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Prototyp emočního detektoru (S10E14)
2015 Záměna (TV seriál)
And Always Searching for Beauty (S04E20)
A Mad Tea Party (S04E19)
The Accommodations of Desire (S04E18)
další epizody (20)
2014 Záměna (TV seriál)
Yuletide Fortune Tellers (S03E22)
And Life Begins Right Away (S03E21)
The Girl on the Cliff (S03E20)
další epizody (22)
Zpátky do školy (TV seriál)
Analýza vytváření sítí (S05E06)
2013 Záměna (TV seriál)
Departure of Summer (S02E21)
The Merrymakers (S02E20)
What Goes Up Must Come Down (S02E19)
další epizody (21)
2012 Záměna (TV seriál)
Street Noises Invade the House (S01E30)
The Trial (S01E29)
We Are the Kraken of Our Own Sinking Ships (S01E28)
další epizody (20)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Mrtvý! (S13E05)
2011 Záměna (TV seriál)
The Homecoming (S01E10)
Paradise Lost (S01E09)
Pandora's Box (S01E08)
další epizody (10)
Teorie velkého třesku (TV seriál)
Relativita triviálních rozhodnutí (S05E04)
2010 Těžký časy RJ Bergera (TV seriál)
2008 Seznam ex (TV seriál)
2007 Invaze buranů (TV seriál)
Saints & Sinners (TV seriál)
2006 Fashion House (TV seriál)
2005 Veronica Mars (TV seriál)
Mlčení nevinného (S01E11)

Dokumentární

2015 Caffeinated

Host

TV pořady

2014 Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
2013 Noches con Platanito (TV pořad)
2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)

Fanoušci tvůrce