foto

Petr Klimeš

  • nar. 19.8.1963 (54 let)
    Opava, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Petr Klimeš se narodil 19. 8. 1963 v Opavě. Do roku 1990 pracoval jako technik, k divadlu se dostal až v roce 1990, kdy začal účinkovat ve Slezském divadle v Opavě a působil zde sedm let. Poté přešel do Městských divadel pražských.
 
Vidět jsme ho mohli v mnoha divadelních rolích, mezi nejlepší patří např. Trofimov ve Višňovém sadu, Lorenzo v Romeovi a Julii, Sepp v Krysařovi, Brasset v Charleyově tetě, Salieri v Amadeovi, Seth Beckwith ve hře Smutek sluší Elektře, knoflíkář v Peeru Gyntovi,  krejčí Fiala v Našich furiantech a tulák ve hře bratří Čapků Ze života hmyzu.
 
Objevil se v televizních filmech Co Hedvika neřekla, Nepolepšitelný, Les mrtvých, a v seriálech Expozitura a Policajti z centra – zde na sebe upozornil dvojrolí Gleba a jeho bratra Viktora.

Má dceru Rozálii, která se již také objevila na divadelních prknech.

Eva "anitae" U.

Herecká filmografie

Filmy

2016 Polednice
Slíbená princezna (TV film)
2015 Jan Hus (TV film)
2014 Hnutí Anticorro (studentský film)
2012 Mezi Světy (studentský film)
2011 Lilie (studentský film)
2009 Les mrtvých (TV film)
Nepolepšitelný (TV film)
1995 Co Hedvika neřekla (TV film)

TV seriály

2016 Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Tři bratři (S03E13)
Šneci po Burgundsku (S03E12)
další epizody (29)
2015 Přístav (TV seriál)
Had na prsou (S01E30)
Mobilofilové (S01E28)
Dost bylo švestek (S01E27)
další epizody (18)
2014 Mazalové (TV seriál)
Večeře s Draculou (S01E04)
Neviditelní (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Chudák skřítek Melichar (S01E02)
Škoda lásky (TV seriál)
Zamilovaná (S02E07)
2012 Policajti z centra (TV seriál)
Než řekneš švec (E01)
2009 Expozitura (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Slepice versus Slepička (S01E01)
Zdivočelá země (TV seriál)

TV pořady

2015 Dovolená v Protektorátu (TV pořad)
2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace