foto

Clayne Crawford

  • nar. 20.4.1978 (40 let)
    Clay, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Clayne Crawford je americký režisér a herec především vedlejších rolí. Crawford se narodil v Alabamě a hned po střední škole odjel do Hollywoodu prorazit ve filmové branži.

Jeho výraznějším debutem byla role Deana v romantickém dramatu A WALK TO REMEMBER /2002/ a ve stejném roce ztvárnil vedlejší roli Joshe v teenagerském thrilleru SWIMFAN. V roce 2004 si zahrál s Johnem Travoltou v dramatu A LOVE SONG FOR BOBBY LONG, rok na to účinkoval ve vedlejší roli desátníka Alridge ve válečném snímku THE GREAT RAID v hlavních rolích s Jamesem Francem a Benjaminem Brattem. Roli Jima zahrál v drama komedii WRISTCUTTERS: A LOVE STORY /2006/ a v akční komedii THE BAYTOWN OUTLAWS /2012/ ztvárnil jednu z hlavních rolí Bricka Oodieho spolu s Billym Bobem Thorntonem a Evou Longoria.

V TV branži se objevil v seriálu JERICHO /2006-2008/ v roli Mitchella „Mitche" Caffertyho, dvakrát se mihnul v seriálu LEVERAGE /2008-2012/ v roli Quinna a v seriálu LIFE /2007-2009/ účinkoval v epizodě „Evil...and his brother Ziggy".

V hlavních rolích se též objevil v přímých DVD vydáních úspěšných akčních krimi filmů SMOKIN' ACES /2006/ a SMOKIN' ACES 2: ASSASSIN'S BALL /2010/. Pravidelnou roli získal v akčním drama seriálu 24 /2001-2010/ ve finální 8.sezóně. V nedávné minulosti /2014/ hrál v krimi seriálu THE GLADES /2010-2013/ a v dalším krimi seriálu RECTIFY /2013-současnost 2014/. S Davidem Hyde Piercem spoluúčinkoval v nezávislém thrilleru THE PERFECT HOST /2010/ režiséra Nicka Tomnaye.

V roce 2003 vyhrál cenu pro mladé Hollywoodské herce Young Hollywood Award za snímek ONE TO WATCH /2003/  a cenu Screencraft Award pro nejlepšího herce získal na New York International Independent Film & Video Festival za krátkometrážní thriller F8 /2006/. Od roku 2002 byl ženatý se Sunny Mabrey ale už jsou rozvedeni.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2018 Canal Street
2017 The Weight
Tinker
2016 Spectral
Warrior Road
2015 Convergence
2013 Fighting Season, A
Z Brooklynu na Manhattan
2012 Grázlové z vidlákova
2011 Pox
2010 All Signs of Death (TV film)
Kingshighway
Sejmi eso 2
The Perfect Host
2009 Donner Party, The
2007 7-10 split
Walk the Talk
X's & O's
Zkažené mládí
2006 F8
False Prophets
Feel
Neznámý
Sebevrazi - Love story z onoho světa
Stín svědomí
2005 6. Batalion
2004 Píseň lásky samotářky
Trespassing
2002 Dlouhá cesta
Nebezpečná známost
2001 One Blood Planet

TV seriály

2018 Smrtonosná zbraň (TV seriál)
One Day More (S02E22)
Family Ties (S02E21)
Jesse's Girl (S02E20)
další epizody (12)
2017 Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Wreck The Halls (S02E10)
Fools Rush In (S02E09)
Fork-Getta-Bout It (S02E08)
další epizody (19)
2016 Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Bouchačky kam se podíváš (S01E09)
Malý svědek (S01E08)
Módní policie (S01E07)
další epizody (9)
2015 Námořní vyšetřovací služba: New Orleans (TV seriál)
Spokojím se s tebou (S01E21)
Ochránce mého bratra (S01E16)
Hlubina (S01E12)
2013 Darebák (TV seriál)
Graceland (TV seriál)
Rectify (TV seriál)
2012 Strážce pořádku (TV seriál)
Thick as Mud (S03E05)
The Devil You Know (S03E04)
Cut Ties (S03E02)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Last Dam Job (S04E18)
2011 Kriminálka New York (TV seriál)
Exit Strategy (S07E22)
2010 Memphis Beat (TV seriál)
Slunečno, místy vraždy (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Pojistné podvody (S03E10)
24 hodin (TV seriál)
Day 8: 1:00 a.m.-2:00 a.m. (S08E10)
Day 8: 12:00 a.m.-1:00 a.m. (S08E09)
Day 8: 11:00 p.m.-12:00 a.m. (S08E08)
další epizody (9)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Ztracené děti krve (S09E11)
2009 Dark Blue (TV seriál)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The First David Job (S01E12)
Na doživotí (TV seriál)
Vražda v rezervaci (S02E10)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Bezmoc (S05E04)
Odložené případy (TV seriál)
Šakalové (S06E16)
2008 Gemini Division (TV seriál)
2007 Profesionálky (TV seriál)
2006 Jericho (TV seriál)
Povolání: Zloděj (TV seriál)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Cena útěchy (S01E23)
2001 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Teorie chaosu (S02E02)
1999 Roswell (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Incká mumie (S02E04)

Dokumentární

2002 Swimfan: The Girlfriend from Hell

Režijní filmografie

Filmy

2010 Darnell Dawkins Mouth Guitar Legend
Kingshighway

TV seriály

2018 Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Jesse's Girl (S02E20)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Tinker
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace