foto

Clayne Crawford

  • nar. 20.4.1978 (39 let)
    Clay, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Clayne Crawford je americký režisér a herec především vedlejších rolí. Crawford se narodil v Alabamě a hned po střední škole odjel do Hollywoodu prorazit ve filmové branži.

Jeho výraznějším debutem byla role Deana v romantickém dramatu A WALK TO REMEMBER /2002/ a ve stejném roce ztvárnil vedlejší roli Joshe v teenagerském thrilleru SWIMFAN. V roce 2004 si zahrál s Johnem Travoltou v dramatu A LOVE SONG FOR BOBBY LONG, rok na to účinkoval ve vedlejší roli desátníka Alridge ve válečném snímku THE GREAT RAID v hlavních rolích s Jamesem Francem a Benjaminem Brattem. Roli Jima zahrál v drama komedii WRISTCUTTERS: A LOVE STORY /2006/ a v akční komedii THE BAYTOWN OUTLAWS /2012/ ztvárnil jednu z hlavních rolí Bricka Oodieho spolu s Billym Bobem Thorntonem a Evou Longoria.

V TV branži se objevil v seriálu JERICHO /2006-2008/ v roli Mitchella „Mitche" Caffertyho, dvakrát se mihnul v seriálu LEVERAGE /2008-2012/ v roli Quinna a v seriálu LIFE /2007-2009/ účinkoval v epizodě „Evil...and his brother Ziggy".

V hlavních rolích se též objevil v přímých DVD vydáních úspěšných akčních krimi filmů SMOKIN' ACES /2006/ a SMOKIN' ACES 2: ASSASSIN'S BALL /2010/. Pravidelnou roli získal v akčním drama seriálu 24 /2001-2010/ ve finální 8.sezóně. V nedávné minulosti /2014/ hrál v krimi seriálu THE GLADES /2010-2013/ a v dalším krimi seriálu RECTIFY /2013-současnost 2014/. S Davidem Hyde Piercem spoluúčinkoval v nezávislém thrilleru THE PERFECT HOST /2010/ režiséra Nicka Tomnaye.

V roce 2003 vyhrál cenu pro mladé Hollywoodské herce Young Hollywood Award za snímek ONE TO WATCH /2003/  a cenu Screencraft Award pro nejlepšího herce získal na New York International Independent Film & Video Festival za krátkometrážní thriller F8 /2006/. Od roku 2002 byl ženatý se Sunny Mabrey ale už jsou rozvedeni.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2017 The Weight
Tinker
2016 Spectral
Warrior Road
2015 Convergence
2013 Fighting Season, A
Z Brooklynu na Manhattan
2012 Grázlové z vidlákova
2011 Pox
2010 All Signs of Death (TV film)
Kingshighway
Sejmi eso 2
The Perfect Host
2009 Donner Party, The
2007 On the Doll
Walk the Talk
X's & O's
7-10 split
2006 False Prophets
Feel
F8
Neznámý
Sebevrazi - Love story z onoho světa
Stín svědomí
2005 6. Batalion
2004 Píseň lásky samotářky
Trespassing
2002 Dlouhá cesta
Nebezpečná známost
2001 One Blood Planet

TV seriály

2017 Lethal Weapon (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (19)
2016 Lethal Weapon (TV seriál)
Jingle Bell Glock (S01E09)
Can I Get a Witness? (S01E08)
Fashion Police (S01E07)
další epizody (9)
2013 Darebák (TV seriál)
Graceland (TV seriál)
Rectify (TV seriál)
2012 Strážce pořádku (TV seriál)
Thick as Mud (S03E05)
The Devil You Know (S03E04)
Cut Ties (S03E02)
2010 Memphis Beat (TV seriál)
Slunečno, místy vraždy (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 8: 1:00 a.m.-2:00 a.m. (S08E10)
Day 8: 12:00 a.m.-1:00 a.m. (S08E09)
Day 8: 11:00 p.m.-12:00 a.m. (S08E08)
další epizody (9)
2009 Dark Blue (TV seriál)
2008 Dokonalý podraz (TV seriál)
Gemini Division (TV seriál)
2007 Na doživotí (TV seriál)
Profesionálky (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
2006 Jericho (TV seriál)
Povolání: Zloděj (TV seriál)
2005 Myšlenky zločince (TV seriál)
2004 Kriminálka New York (TV seriál)
2003 Odložené případy (TV seriál)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Teorie chaosu (S02E02)
1999 Roswell (TV seriál)
1997 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Incká mumie (S02E04)

Dokumentární

2002 Swimfan: The Girlfriend from Hell

Režijní filmografie

Producentská filmografie

Filmy

2017 Tinker

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace