foto

Charlotte Stewart

  • nar. 27.2.1941 (76 let)
    Yuba City, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Charlotte Stewart se narodila 27 února 1941 v Yuba City v Kalifornii. Má dva sourozence bratra Lewise a sestru Barbaru. V padesátých letech začala studovat herectví v Pasadeně v Kalifornii. Tehdy poznala svého druhého manžela Davida Bankse, kterého si vzala v roce 1992. Manželství trvalo až do Banksovy smrti v roce 2012. Studium na vysoké škole Charlotte ukončila na začátku šedesátých let. Jejím prvním manželem se stal v roce 1965 bývalý dětský herec Tim Considine, ale s tím se v roce 1969 rozvedla. Během tohoto manželství vystupovala na jevišti po jménem Charlotte Considine. 

Jedna z jejích prvních větších rolí byla v roce 1968 v muzikálu ELVIS:SPEEDWAY, kde si zahrála malou vedlejší roli po boku Elvise Presleyho, ale nejvíce se asi  proslavila rolí učitelky paní Beadlové v televizním seriálu LITTLE HOUSE ON THE PRAIRIE (1974) kde hrála od roku 1974 do roku 1978. Charlotte také spolupracovala s úspěšným režisérem a scénáristou Davidem Lynchem, který ji obsadil do role Mary X v hororu MAZACÍ HLAVA (1977) v této kultovní klasice si zahrála po boku Jacka Nance. Lynch jí také obsadil rolí Betty Briggs v televizním seriálu TWIN PEAKS (1990). V tom samém roce si ještě zahrála v hororové komedii CHVĚNÍ. Od té doby měla Charlotte mnoho hostujících rolí v TV seriálech např.ODLOŽENÉ PŘÍPADY,KANCL.

Kuba "BrainLeech" Sojka

Herecká filmografie

Filmy

2014 Twin Peaks: The Missing Pieces
2009 Inner Circle, The
Mayfly
2001 Chvění 3
2000 Puppy Love
1999 Desert Son
1998 Brloh v Beverly Hills
1994 Dark Angel: The Ascent
1992 Twin Peaks
1990 Chvění
Městečko Twin Peaks (TV film)
1989 Cesta do středu Země
1987 Warm Hearts, Cold Feet (TV film)
1985 UFOria
1984 Irreconcilable Differences
1982 Human Highway
1981 Bitter Harvest (TV film)
Kamaráde, kamaráde
Princess and the Cabbie, The (TV film)
1978 Mother, Juggs & Speed (TV film)
1977 Mazací hlava
Murder in Peyton Place (TV film)
Secrets (TV film)
1975 Impostor, The (TV film)
Nurse Killer, The (TV film)
1972 Summer of '63
1970 Cheyennský klub
1968 Elvis: Speedway
1967 Doctor, You've Got to Be Kidding!
The Girl with the Hungry Eyes
1965 Na vlásku
1961 V.D.

TV seriály

2017 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 9 (S03E09)
2007 Kancl (TV seriál)
Dwightovo vítězství (S03E13)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Perfektní den (S03E09)
1995 Whole New Ballgame, A (TV seriál)
1991 Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Beyond Life And Death (S02E22)
The Black Widow (S02E12)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Masked Ball (S02E11)
Cooper's Dreams (S01E06)
Rest in Pain (S01E04)
další epizody (4)
1989 Coach (TV seriál)
Life Goes On (TV seriál)
1987 thirtysomething (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1984 Highway to Heaven (TV seriál)
1977 Eight Is Enough (TV seriál)
1974 Firehouse (TV seriál)
Little House on the Prairie (TV seriál)
Texas Wheelers, The (TV seriál)
1973 Mladí a neklidní (TV seriál)
1971 Cade's County (TV seriál)
Cannon (TV seriál)
McMillan & Wife (TV seriál)
The Waltons (TV seriál)
1970 Interns, The (TV seriál)
1969 Medical Center (TV seriál)
Then Came Bronson (TV seriál)
The Young Lawyers (TV seriál)
1968 Hawaii Five-O (TV seriál)
1967 Mannix (TV seriál)
1965 The F.B.I. (TV seriál)
1964 12 O'Clock High (TV seriál)
1962 Stoney Burke (TV seriál)
The Virginian (TV seriál)
1961 Margie (TV seriál)
1960 My Three Sons (TV seriál)
1959 Bonanza (TV seriál)
1957 Bachelor Father (TV seriál)
1955 Gunsmoke (TV seriál)
1953 Letter to Loretta (TV seriál)
1952 The Fisher Family (TV seriál)

Dokumentární

2007 Secrets from Another Place: Creating Twin Peaks
2002 I Don't Know Jack
Sagas: Melissa Sue Anderson (TV film)

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace