foto

Paul Wight

  • nar. 8.2.1972 (47 let)
    Aiken, South Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

The Big Show, vlastní jménem Paul Randall Wight Jr., je známým wrestlerem působícím ve společnosti World Wrestling Entertainment. Jeho 213 cm a 220 kg je v show SmackDown nepřehlédnutelných. Ve wrestlingové branži, kde působí od roku 1995, má již za sebou mnoho úspěchů, včetně získání nejpopulárnějšího titulu WWE Championa. Poprvé jej získal 14.11.1999 v zápase proti Triple H v Detroitu. Na přelomu nadcházejícího roku o něj se stejným soupeřem přišel. Titul poté získal ještě jedenkrát, 17.11.2002 proti Brocku Lesnarovi v New Yorské hale Madison Square Garden.

V hereckém průmyslu se poprvé představil v roce 1994 v nepříliš kvalitním seriálu THUNDER IN PARADISE. Hlavní seriálovou postavou byl v té době asi nejslavnější wrestler, Hulk Hogan (vlastním jménem Terry Gene Bollea). Big Showova první filmová role přišla o dva roky později, to se Big Show objevil jako Mr.Portola ve filmu REGGIE'S PRAYER. Tentýž rok mu byla nabídnuta role přerostlého Santy ve filmu JINGLE ALL THE WAY (ROLNIČKY, KAM SE PODÍVÁŠ), kde hrál hlavního hrdinu Arnold Schwarzenegger. V roce 1998 se Paul objevil opět po boku Hulka Hogana v propadáku MCCINSEY'S ISLAND. Další roli získal ve filmu THE WATERBOY, po boku Adama Sandlera. Poté přišla dlouhá herecká pauza. Objevil se na plátně až v roce 2009, kde hrál opět vedle Hulka Hogana v pravděpodobně nejhorším filmu vůbec; LITTLE HERCULES IN 3-D. Další miniaturní role mu byla nabídnuta na jaře roku 2010 v povedené komedii MACGRUBER. Až na podzim roku 2010 se The Big Show dočkal hlavní role a to ve filmu KNUCKLEHEAD.

Big Show se kromě filmů objevuje hlavně v televizních pořadech a talk shows. Za zmínku stojí účast v americké verzi soutěže JSI CHYTŘEJŠÍ NEŽ PÁŤÁK? nebo povedená scénka v pořadu Conana O'Briana.

Michal "Squirrel13" Podsedník

Herecká filmografie

Filmy

2019 Souboj s rodinou
2017 The Jetsons & WWE: Robo-WrestleMania!
2015 Pomsta
2014 Ladies and Gentlemen, My Name is Paul Heyman - a.z.
2010 Knucklehead
Super Mac
2009 Herkules 3D
1998 Poklad pirátů
Vodonoš
1996 Reggieho modlitba
Rolničky, kam se podíváš

TV seriály

2016 The Edge and Christian Show That Totally Reeks of Awesomeness (TV seriál)
2014 Camp WWE (TV seriál)
2013 Agentura Jasno (TV seriál)
Lassie Jerky (S07E03)
2011 Supah Ninjas (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
No Good Deed (S05E04)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
2004 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Hraniční pásmo (S04E04)
2001 One on One (TV seriál)

Dokumentární

2015 The Road Is Jericho: Epic Stories & Rare Matches from Y2J - a.z.
W.W.E. 24 (TV seriál)
2014 WWE Presents True Giants - a.z.
2012 Attitude Era
Undertaker: The Streak - 20-0
nWo: The Revolution
2011 Big Show: A Giants World
Stone Cold Steve Austin: The Bottom Line on the Most Popular Superstar of All Time
2010 The John Cena Experience
WWE: The Undertaker's Deadliest Matches
2009 WWE: The Rise and Fall of WCW
2005 Tombstone: The History of the Undertaker
2004 Monday Night War, The: WWE Raw vs. WCW Nitro - a.z.
1999 Unreal Story of Professonal Wrestling, The (TV film)

TV pořady

2018 WWE Crown Jewel (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2018 (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
2017 WWE Fastlane (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2017 (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WrestleMania XXXIII (TV pořad)
2016 WWE Fastlane (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2016 (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WrestleMania XXXII (TV pořad)
2015 Bitva playbacků (TV pořad)
Daniel Bryan: Just Say Yes! Yes! Yes! (TV pořad)
Sting: Into the Light (TV pořad)
WWE Battleground (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Live from MSG 2015 (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WrestleMania XXXI (TV pořad)
2014 Stone Cold Podcast: Live! (TV pořad)
Teen Choice Awards 2014 (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders, Chairs and Stairs (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
WrestleMania XXX (TV pořad)
2013 WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
WWE: Triple H - Thy Kingdom Come (TV pořad)
WrestleMania XXIX (TV pořad)
2012 WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
WWE The Best of WCW Clash of the Champions (TV pořad) - a.z.
WrestleMania XXVIII (TV pořad)
2011 WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE Over the Limit (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
WWE: Capitol Punishment (TV pořad)
WrestleMania XXVII (TV pořad)
2010 WWE Bragging Rights (TV pořad)
WWE Elimination Chamber (TV pořad)
WWE Fatal 4-Way (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2010 (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE Money in the Bank (TV pořad)
WWE NXT (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE Over the Limit (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
WrestleMania XXVI (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
Tonight Show with Conan O'Brien, The (TV pořad)
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Bragging Rights (TV pořad)
WWE Breaking Point (TV pořad)
WWE Extreme Rules (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2009 (TV pořad)
WWE Hell in a Cell (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Superstars (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs (TV pořad)
WrestleMania XXV (TV pořad)
2008 WWE Backlash (TV pořad)
WWE Cyber Sunday (TV pořad)
WWE Night of Champions (TV pořad)
WWE No Mercy (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE One Night Stand (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE Unforgiven (TV pořad)
WrestleMania XXIV (TV pořad)
2007 Dinner: Impossible (TV pořad)
WWE One Night Stand (TV pořad)
2006 WWE Backlash (TV pořad)
WWE Cyber Sunday (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2006 (TV pořad)
WWE New Year's Revolution (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE The Great American Bash (TV pořad)
WWE Unforgiven (TV pořad)
WrestleMania XXII (TV pořad)
2005 WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2005 (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE Taboo Tuesday (TV pořad)
WWE The Great American Bash (TV pořad) - a.z.
WWE Unforgiven (TV pořad)
WrestleMania XXI (TV pořad)
2004 WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Hall of Fame 2004 (TV pořad)
WWE No Mercy (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WrestleMania XX (TV pořad)
2003 Vítejte doma! (TV pořad)
WWE Armageddon (TV pořad) - a.z.
WWE Backlash (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE No Mercy (TV pořad)
WWE No Way Out (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
WrestleMania XIX (TV pořad)
2002 Player$ (TV pořad)
WWE Armageddon (TV pořad)
WWE Insurrextion (TV pořad)
WWE Judgment Day (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWE No Mercy (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWE Velocity (TV pořad)
WWE Vengeance (TV pořad)
WWF Backlash (TV pořad)
2001 WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF Insurrextion (TV pořad)
WWF Invasion (TV pořad)
WWF No Mercy (TV pořad)
WWF No Way Out (TV pořad)
WWF Rebellion (TV pořad)
WWF Unforgiven (TV pořad)
WWF Vengeance (TV pořad)
Weakest Link (TV pořad)
WrestleMania X-Seven (TV pořad)
2000 The Cindy Margolis Show (TV pořad)
WWE Royal Rumble (TV pořad)
WWF Backlash (TV pořad)
WWF Insurrextion (TV pořad)
WWF Judgment Day (TV pořad)
WWF No Way Out (TV pořad)
WrestleMania 2000 (TV pořad)
1999 TV total (TV pořad)
WCW Souled Out (TV pořad)
WWE King of the Ring (TV pořad)
WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
WWE SummerSlam (TV pořad)
WWE Survivor Series (TV pořad)
WWF Backlash (TV pořad)
WWF Fully Loaded (TV pořad)
WWF Jakked (TV pořad)
WWF Over the Edge (TV pořad)
WWF St. Valentine's Day Massacre (TV pořad)
WWF Unforgiven (TV pořad)
WrestleMania XV (TV pořad)
1998 Halloween Havoc (TV pořad)
Hollywood Squares (TV pořad)
Starrcade (TV pořad)
WCW Bash at the Beach (TV pořad)
WCW Road Wild '98 (TV pořad)
WCW Slamboree 1998 (TV pořad)
WCW The Great American Bash (TV pořad)
WCW Thunder (TV pořad)
WCW Uncensored (TV pořad)
WCW World War III (TV pořad)
WWE Sunday Night Heat (TV pořad)
WWF Metal (TV pořad)
1997 Figure It Out (TV pořad)
NWO Souled Out (TV pořad)
WCW Road Wild '97 (TV pořad)
WCW SuperBrawl VII (TV pořad)
WCW Uncensored (TV pořad)
1996 Clash of the Champions XXXII (TV pořad)
Clash of the Champions XXXIII (TV pořad)
Halloween Havoc (TV pořad)
Starrcade (TV pořad)
WCW Bash at the Beach (TV pořad)
WCW The Great American Bash (TV pořad)
WCW Uncensored (TV pořad)
1995 Clash of the Champions XXXI (TV pořad)
Halloween Havoc (TV pořad)
MADtv (TV pořad)
WCW Monday Nitro (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
WWE Monday Night RAW (TV pořad)
WWF Raw Is War (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace