foto

Mark Umbers

  • nar. 17.6.1973 (45 let)
    Harrogate, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Mark Jonathan Umbers se narodil 17. června roku 1973 v Harrogate v Anglii. Studoval latinu, filosofii a řeckou literaturu na univerzitě v Oxfordu. Během studií účinkoval ve spoustě studentských představeních. Za nejznámější je považována role Freddyho v muzikálu My Fair Lady. Po úspěšném absolvovaní univerzity v roce 1995 začal Mark shánět angažmá v profesionálním divadle. První roli získal v divadle West Yorkshire Playhouse. Režisér Trevor Nunn mu nabídl roli v jedné z nejznámějších Shakespearových her Kupec benátský, která byla také později zfilmována na BBC.

Jeho první velkou filmovou rolí byla role Roberta Windermara ve filmu VĚJÍŘ LADY WINDERMEROVÉ. V tomto filmu si zahrál po boku takových hvězd jako je Helen Hunt, Tom Wilkinson nebo třeba Scarlett Johansson. Dalšími filmy ve kterých jsme mohli Marka vidět byly britské nezávislé filmy VE STINU MATKY a ŘÍKEJTE MI KUBRICK. Jeho první hlavní filmovou rolí se stala role Perkina Warbecka v historickém dramatu PRINCES IN THE TOWER. Za nejznámější Markův film je považován KASANDŘIN SEN od Woodyho Allena, kde měl ale Mark jen malou vedlejší roli. Jednou z posledních roli byla role kardiochirurga v britském seriálu MILENKY.

lucieK

Herecká filmografie

Filmy

2013 Merrily We Roll Along (TV film)
2009 Návrat mrtvých (TV film)
2008 Che Guevara: Partyzánská válka
2007 Kasandřin sen
2006 Černovous (TV film)
2005 Princes in the Tower (TV film)
Ve stínu matky
Říkejte mi Kubrick
2004 Vějíř lady Windermerové
2000 Důvěra (TV film)
1998 Láska prokletá
Student Prince, The (TV film)

TV seriály

2018 Collateral (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 1 (E01)
2016 Home Fires (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (6)
2015 Home Fires (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (5)
2008 Harley Street (TV seriál)
Milenky (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Krvavá svatba (S11E02)
2004 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Hříšná porota (S07E04)
2002 Foylova válka (TV seriál)
1999 Červený Bedrník (TV seriál)
1998 Berkeley Square (TV seriál)
1996 Tichý svědek (TV seriál)
1992 Heartbeat (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1984 Poldové (TV seriál)

TV pořady

1999 Loose Women (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace