foto

Ireneusz Czop

  • nar. 6.7.1968 (51 let)
    Plock, Plocké vojvodství, Polsko

Biografie

Charismatický divadelní a filmový herec Ireneusz Czop se narodil 6. července 1969 ve městě Plock poblíž Warszawy. Vystudoval Státní vyšší filmovou, televizní a divadelní školu v Lodźi. Hrál a hraje především v lodźských divadlech.

V r. 1998 získal cenu primátora města Lodźi za uměleckou tvorbu. Za role Antifola z Efezu a Antifola ze Syrakus v Shakespearově KOMEDII PLNÉ OMYLŮ pak r. 2003 Zlatou masku. Měsíčník "Teatr" mu v letech 2007/8 udělil za roli MACBETHa cenu Aleksandra Zelwerowicze. Role taxikáře Przemka Wolińského v seriálu SAMO ŹYCIE (v polské televizi v letech 2002-2010) mu přinesla také velkou popularitu.

Czop si velmi cení své divadelní kariéry a když byl požádán, aby ji srovnal s kariérou televizní, sdělil: "Seriál je rychlé občerstvení, které si koupíte na ulici. Divadlo je večeře u blízké osoby, připravená speciálně pro vás". Rolí ve filmu režiséra Wladyslawa Pasikowského POKLOSIE (Dozvuky) se však Czop nesmazatelně zapsal i do paměti filmových fanoušků.

Manželkou Ireneusze Czopa je polská herečka a novinářka Jolanta Jackowska, spolu mají syna Michala a dceru Maiu.

Nina "NinonL" Lišková

Herecká filmografie

Filmy

2020 Broad Peak
2017 Ach śpij kochanie
Konvoj
2016 Láska v městě zahrad
Prostý příběh o vraždě
Volyň
2015 Żyć nie umierać
2014 Jack Strong
Karuzela
Kochanie, chyba cię zabiłem
2013 Ostra randka
2012 Být jako Kazimierz Deyna
Den žen
Dozvuky
Felix, Net a Nika a teoreticky možná katastrofa
2011 V temnotě
2010 Jestem twój
2008 Nieruchomy poruszyciel
Somers Town
1993 Tu stoję...

TV seriály

2019 Rojst (TV seriál)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
Episode 3 (E03)
další epizody (4)
2018 Nielegalni (TV seriál)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
Episode 6 (E06)
další epizody (8)
2015 Skazane (TV seriál)
Episode 13 (E13)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
další epizody (13)
2014 Czas honoru (TV seriál)
Hotel Victoria (S07E03)
Godzina "W" (S07E02)
Jeszcze nie dziś (S07E01)
2013 Lekarze (TV seriál)
Chcę tylko miłości... (S03E03)
2012 Misja Afganistan (TV seriál)
Wybory (E11)
Terrorysta (E08)
Dobra Robota (E07)
další epizody (4)
Prawo Agaty (TV seriál)
Episode 13 (S02E13)
Episode 8 (S02E08)
2011 Komisarz Alex (TV seriál)
Terapie (Polsko) (TV seriál)
Epizoda 36 (S01E36)
2010 1920. Wojna i miłość (TV seriál)
Klub szalonych dziewic (TV seriál)
Szpilki na Giewoncie (TV seriál)
2004 Glina (TV seriál)
Episode 5 (S01E05)
Episode 4 (S01E04)
2000 Plebania (TV seriál)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace