foto

Zdeněk Beran

  • nar. 23.5.1979 (40 let)
    Hlinsko, Československo

Biografie

Hudební skladatel filmové, klasické, reklamní i populární hudby - hudební producent a multi-instrumentalista.

Studium hudby zahájil na konzervatoři v Českých Budějovicích ve třídě prof. Jaromíra Čížka - lesní roh a prof. Milana Kolmana - kontrabas (1993-1998), poté zakončil studia lesního rohu absolutoriem na Pražské konzervatoři ve třídě Prof. Aloise Čočka (1998-2000) a pokračoval studiem klasické kompozice ve třídě prof. Eduarda Douši a prof. Bohuslava Řehoře (2001-2005). Během studia často hostoval jako hornista v různých uměleckých souborech a divadlech – např. v Jihočeské komorní filharmonii, v Jihočeském divadle, ve Státní opeře Praha, ve Virtuosi di Praga, v Českém hornovém kvartetu, v Divadle F. X. Šaldy v Liberci. V roce 2002 se stal členem Fanfárového orchestru Hudby Hradní stráže na Pražském Hradě jako hráč na lesní roh, kde působil do roku 2013 a pro kterou zkomponoval několik slavnostních fanfár.

Autorsky a producentsky se podílel na tvorbě mnoha hudebních CD, videoklipů, hudbě k divadelním představením a reklamním spotům: GLANC, Zdeněk Podhůrský & Underhill, String Ladies, Nejkrásnější lidové písně od Beránka, Nejkrásnější vánoční koledy od Beránka, Fun Luvin´ Idiots, Silverback, Nobles, Kateřina Klausová, Mariana Prachařová, Drex feat. Michael Ví (J.A.R.) - Nemyslíš, zaplatíš, Sázava KLAN - Nad Sázavou (Bára Basiková, Kamil Střihavka, Support Lesbiens, Elis, Michal Malátný, Lukáš Pavlásek, Sto zvířat, Tomáš Hájíček, Bořek Slezáček, Tomáš Fröde, Gabriela Urbánková, Genny Ciatti a další), Glanc & Tonya Graves - We Are Strong Together / UNICEF ("Školy v Africe"), František Segrado - Vláda dušiček zhudebněná a zfilmovaná balada Michala Horáčka věnovaná Václavu Havlovi), Čtyřlístek v pohádce (Divadlo D5), Krysáci a ztracený Ludvík (Divadlo D5), Cesta kolem světa (divadelní soubor Formela), 48hfp - Zlatý ruce (cena za "Žánrově nejlépe zpracovaný film", Popojedem 2015), Hypoúvěr Modré pyramidy – KB, Česká spořitelna (Jack Stack), Lyoness, Hyundai, Microsoft, BetaBronz, InTime Logistic, Anglo-American University Prague, St. James Hospital (Franciscan St. Anthony Health / Chicago), Slevomat, Otrivin, Arthrostop Rapid, Voltaren ActiGo Extra, Pangao, West Suburban Bank (Illinois), ..

Od roku 2008 začal aktivně spolupracovat na tvorbě filmové hudby s mladými talentovanými režiséry Janem Chramostou (Popojedem / Soft Pillow Productions) a Mikolášem Orlickým (oba absolventy FAMO Písek). Spolupracoval na projektech v režii Matthieu Jorrota, Zdeňka Podhůrského, Andyho Fehu, Janka Cingroše, Adriana Kukala, Micaha Jayne, Nenada Crniče, Libora Jeníka, Ondřeje Sokola, Vladimíra Van Maule a dalších.

berrymusic

Skladatelská filmografie

Filmy

2016 The Parliament of Souls
2015 Zlatý ruce
2011 Ponurá neděle (studentský film)
2010 Legenda o sudu (studentský film)
Sousoší (studentský film)
2008 Kouzelný most (studentský film)

TV seriály

2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)

Dokumentární

2016 In Love We Trust

TV pořady

2014 TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Silverback: Prvomájový blues (hudební videoklip)
2015 Klára Kubištová: Santice (hudební videoklip)
Sázava KLAN: Nad Sázavou (hudební videoklip)
2013 František Segrado & Glanc: Vláda dušiček (hudební videoklip)
GLANC feat. Tonya Graves: We Are Strong Together (UNICEF) (hudební videoklip)
2012 LWFrenk & Berryho Libido: SWAHIL (The Chinglish Master) (hudební videoklip)
Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Číslo na Boha (hudební videoklip)
2011 GLANC & Drex feat. Michael Ví: NEMYSLÍŠ, ZAPLATÍŠ (hudební videoklip)
2005 Glanc: Lilium Bestialis (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2016 The Parliament of Souls

Dokumentární

2016 In Love We Trust

Hudební videoklipy

2015 Sázava KLAN: Nad Sázavou (hudební videoklip)
2013 František Segrado & Glanc: Vláda dušiček (hudební videoklip)
2012 LWFrenk & Berryho Libido: SWAHIL (The Chinglish Master) (hudební videoklip)
2011 GLANC & Drex feat. Michael Ví: NEMYSLÍŠ, ZAPLATÍŠ (hudební videoklip)

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 In Love We Trust

Hudební videoklipy

2015 Sázava KLAN: Nad Sázavou (hudební videoklip)
2013 GLANC feat. Tonya Graves: We Are Strong Together (UNICEF) (hudební videoklip)
2012 LWFrenk & Berryho Libido: SWAHIL (The Chinglish Master) (hudební videoklip)
Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Slanej déšť (hudební videoklip)
Zdeněk Podhůrský & UNDERHILL: Číslo na Boha (hudební videoklip)
2011 GLANC & Drex feat. Michael Ví: NEMYSLÍŠ, ZAPLATÍŠ (hudební videoklip)
2007 Mene Tekel (hudební videoklip)
2005 Glanc: Lilium Bestialis (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2014 TGM: Talkshow Geni a Míši (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace