foto

Lukáš Bulava

Biografie

Karvinský rázovitý scénárista, kameraman, střihač, režisér, hudebník a fanda nejen italského horroru se rozhodl do svého oblíbeného žánru přispět v roce 2007, kdy natočil amatérskou prvotinu Krvavý milenec o vrahu z vilnosti. V roce 2008 ještě v rámci svých komediálních vystoupení (k nimž se později vracel v parodiích známých režisérů (Argento, Fulci) nebo filmových scén) natočil parafrázi vybraných scén mezi Henrym a Becky, dvou postav z filmu Henry: Portrait of a Serial Killer nazvanou Henry a Becky. Serióznější tvorbu rozjel v roce 2011, kdy natočil nejprve monster horror Bestie z koupelny, v němž se poprvé objevila jeho dvorní herečka Barbora Kosiecová, následovanou slasherem Tvoje poslední šlapka (2011) a až démonickým snímkem s důrazem na příběh Amanda (2011).

Krátkometrážní formát opustil a do širšího povědomí se dostal počátkem roku 2012, kdy vypustil svou středometrážní poctu italskému giallu Šest prstů v zeleném. Ještě ten samý rok přichází s již celovečerním démonickým horrorem o mrtvém kostelníkovi, který se mstí za svou smrt Oči starého kostelníka (2012). Zatím posledním horrorovým zářezem v jeho tvorbě je vizuálně atmosféricky, obsahově psychologicko-démonicky stylizovaný návrat ke středometrážnímu a černobílému formátu Karbon (2013) o temné síle uhlí. Pokračování Šesti prstů v zeleném Teď ne, Broskvičko (2015) se totiž nese v ryze krimi komediálním duchu. Bulava točí i různé spoty a videoklipy, natočil i reklamu pro časopis Howard. V současné době připravuje svůj další horror.

eraserhead666

Režijní filmografie

Filmy

2016 Kyselý dech (amatérský film)
2015 Teď ne, Broskvičko (amatérský film)
2013 Karbon (amatérský film)
2012 Oči starého Kostelníka (amatérský film)
Šest prstů v Zeleném (amatérský film)
2011 Amanda (amatérský film)
Bestie z koupelny (amatérský film)
Tvoje poslední šlapka (amatérský film)

Dokumentární

2020 Králové videa

Herecká filmografie

Filmy

2016 Krvavý milenec (studentský film)

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2020 Králové videa

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2020 Králové videa

Fanoušci tvůrce