Reklama

Reklama

Jung Hoyeon

Jung Hoyeon

nar. 23.06.1994 (29 let)
Soul, Jižní Korea

Biografie

Jung Hoyeon je jihokorejská modelka a herečka. Po studiu na dívčí střední škole „Hyewon Girls' High School“ absolvovala soukromou vysokou školu v Soulu Dongduk Women's University, kde se specializovala na modeling.

Jako modelka pracuje od roku 2010. O tři roky později soutěžila v jihokorejské televizní reality show Korea's Next Top Model a skončila jako finalistka na 3. místě. V roce 2014 se objevila v hudebním videoklipu k písni Kim Yeon-woo „Move“ a v TV pořadu The Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

V roce 2016 odešla z Jižní Korey za kariérou a novými příležitostmi do New Yorku. Stala se vyhledávanou modelkou, pracovala na přehlídkovém mole pro elitní modelingové agentury a módní prestižní časopisy. V roce 2020 podepsala jako herečka smlouvu s agenturou Saram Entertainment.

V roce 2021 se nadále věnuje modelingu, spolupracuje např. s Louisem Vuittonem a s firmou Adidas. V témže roce dostává i svojí první hereckou příležitost a hned má štěstí na roli. V TV seriálu Hra na oliheň, který se stal zcela nečekaně celosvětovým hitem, ztvárnila jednu z hlavních postav, Kang Sae-byeok. To jí přineslo celosvětovou pozornost, nečekanou slávu a uznání filmových kritiků.

Jung má dva sourozence. Má hnědé oči a přírodní hnědé vlasy. Mezi návrháři se ovšem proslavila jako rusovlasá Asiatka, když si před odchodem z rodné země omylem obarvila vlasy výraznou barvou. Díky Hře na oliheň ji na sociálních sítích v roce 2021 sledovalo více než 21 milionů lidí, stala nejsledovanější jihokorejskou herečkou na Instagramu a začali se jí hrnout další modelingové i herecké nabídky.

Sidonka

Herečka

Filmy
2024

Hope

2021

Smrt roku 2021! (TV film) - a.z.

Seriály
2024

Disclaimer

2021

Hra na oliheň

 

Bílý kůň (S01E08)

 

VIP (S01E07)

 

Kganbu (S01E06)

  více epizod (5)
Hudební videoklipy
2022

The Weeknd: Out of Time

Host

Reklama

Reklama