foto

Toyah Willcox

  • nar. 18.5.1958 (61 let)
    Kings Heath, Birmingham, Anglie, Velká Británie

Biografie

Toyah Ann  Willcox se narodila v Birminghamu v roce 1958. Jméno Toyah jí dali rodiče, v řeči amerických indiánů prý znamená "voda". Zaujalo ji divadlo a hudba, s vlastní novovlnou skupinou Toyah a oranžovými vlasy se proslavila skladbami "The Mystery",  "Brave New World" a dalšími.

Punkové počátky jsou patrné ve filmu JUBILEE, řádila i v rokenrolovém muzikálu se skupinou "The Who" QUADROPHENIA, a záliba ve sci-fi se možná projevila i v u nás nepříliš známém  QUATERMASS.

Po filmu THE CORN IS GREEN stojí ještě za zmínku televizní zpracování povídky krále cyberpunku Williama Gibsona "Gernsbackovo kontinuum" po názvem TOMORROW CALLING.

Nadšení pro sci-fi, a zvláště Pána Času, je pak znát i v dokumentu DOCTOR WHO: 30 YEARS IN THE TARDIS.

Petr "hrafnain" Havranek

Herecká filmografie

Filmy

2017 In Extremis
Lies We Tell
2015 Aaaaaaaah!
2014 Our Gay Wedding: The Musical (TV film)
2013 The Big Fat Quiz of the 80s (TV film)
2011 Power of Three, The
2010 Gayle Tuesday: The Comeback (TV film)
2000 Most Fertile Man In Ireland, The
1999 Julie and the Cadillacs
1993 Anchoress
Tomorrow Calling (TV film)
1990 The Tale of Little Pig Robinson (TV film)
1986 Disputation, The (TV film)
1984 Murder: Ultimate Grounds for Divorce
The Ebony Tower (TV film)
1980 Dr. Jekyll and Mr. Hyde (TV film)
1979 Quadrophenia
Tempest, The
The Quatermass Conclusion
Zelené obilí (TV film)
1977 Jubilee

TV seriály

2009 Fm (TV seriál)
System Addict (E02)
2008 Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
2007 Tajný deník call girl (TV seriál)
Epizoda 8 (S01E08)
Epizoda 2 (S01E02)
2000 Doctors (TV seriál)
1997 Adam's Family Tree (TV seriál)
Teletubbies (TV seriál)
1995 Kavanagh QC (TV seriál)
1992 Maigret (TV seriál)
1990 Cluedo (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1980 Question of Guilt, A (TV seriál)
1979 Minder (TV seriál)
Neobvyklé příběhy (TV seriál)
Quatermass (TV seriál)
Shoestring (TV seriál)
1977 Premiere (TV seriál)

Dokumentární

2019 Paxman on the Queen's Children (TV seriál)
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
Greatest Ever Carry On Films (TV film)
2009 Truth About Beauty, The (TV seriál)

Host

TV pořady

2007 The Alan Titchmarsh Show (TV pořad)
2002 I'm a Celebrity, Get Me Out of Here! (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace